Politie Gelderland-Midden

Duo verdacht van zware mishandeling Voorthuizenaar
Publicatiedatum: 13-5-2011 13:42:32

VOORTHUIZEN - Met de aanhouding van een 24-jarige man uit Voorthuizen en een 20-jarige Kootwijkerbroeker denkt de politie in Voorthuizen de zware mishandeling van een 37-jarige man uit Voorthuizen te hebben opgelost. Het slachtoffer had bij de mishandeling onder meer een gebroken enkel opgelopen.

Het slachtoffer meldde zich op 4 mei bij de politie nadat hij in de nacht van 30 april op 1 mei (de nacht volgend op Koninginnedag) op de Hoofdstraat in Voorthuizen zonder aanleiding door twee man zou zijn geschopt en geslagen. Omstanders grepen daarbij in, waarna het slachtoffer door vrienden naar het ziekenhuis werd gebracht. Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan volgde een onderzoek waarbij beide verdachten in beeld kwamen.

Bekenden
De Kootwijkerbroeker werd afgelopen woensdag aangehouden, de Voorthuizenaar een dag later. Beiden bleken bekenden van het slachtoffer en hebben een verklaring over het gebeuren afgelegd. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie beslist verder over het lot van de beide mannen.
(2011052897-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---