Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.50 uur

Utrecht, 13-05-2011

Waarschuwing voor inbraakmethode gaatjesboren in Leusder- en Vermeerkwartier

AMERSFOORT In de afgelopen weken ziet de politie een opvallende toename van het aantal inbraken in het Leusder- en Vermeerkwartier waarbij de methode gaatjesboren wordt gebruikt. Sinds 1 april nam de politie 21 maal aangiften op in deze wijk waarbij deze inbraakmethode werd gebruikt. De inbraakmethode is te voorkomen door afsluitbare hefbomen bij ramen en deuren te gebruiken en deuren af te sluiten op het nachtslot.

Vooral het boren rondom hefbomen bij raamkozijnen leverde de inbreker toegang op tot de woningen. In vijf gevallen boorde de dief bij de sloten van de voor- of achterdeur. Deze inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats.

Bel 112

De politie houdt na elke inbraak buurtonderzoek en houdt extra toezicht in het Leusder- en Vermeerkwartier op inbraken. Daarnaast worden bewoners van de wijk gevraagd zo snel mogelijk alarmnummer 112 te bellen bij verdachte situaties. De pakkans van de dader(s) wordt hiermee vergroot. Onbekenden in de tuin van de buren of personen die opvallende interesse hebben voor woningen zijn voorbeelden van verdachte situaties. Let daarbij op signalementen (o.a. opvallende kenmerken) van daders en voertuigen (kenteken, type, kleur).

Stop de criminaliteit

Op de website www.stopdecriminaliteit.nl is actueel te zien hoeveel woninginbraken en autokraken in de eigen woonomgeving plaatsvinden en wat bewoners hier zelf tegen kunnen doen. Onder andere wordt het gaatjesboren in beeld gebracht. Stopdecriminaliteit.nl is een initiatief van Politie Utrecht, de gemeenten in de provincie Utrecht en het Openbaar Ministerie.