Provincie Noord-Holland

Herindelingsontwerp grenscorrecties Noord-Holland en Zuid-Holland ter inzage

13 mei 2011 -

GS van Zuid-Holland hebben op 26 maart 2011 het herindelingsontwerp voor de grenscorrecties tussen de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland vastgesteld.

In het herindelingsontwerp kiezen GS van Zuid-Holland voor een wijziging van de gemeentegrens (tevens provinciegrens) tussen de gemeenten Nieuwkoop, Kaag en Braassem en Uithoorn en tussen de gemeenten Hillegom en Bloemendaal. Beide grenscorrecties vloeien voort uit de invoering van de Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen.

Terinzagelegging
Het herindelingsontwerp ligt ter inzage in de gemeentehuizen van Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Uithoorn, Hillegom en Bloemendaal en in het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.

Direct downloaden:

* Herindelingsontwerp grenscorrecties Noord-Holland en Zuid-Holland (pdf - 877,08 kb)

U kunt het herindelingsontwerp ook inzien op de website van de provincie Zuid-Holland via www.zuid-holland.nl/grenscorrecties. Kies dan voor Noord- en Zuid-Holland.

Zienswijze indienen
Het is belangrijk dat uw zienswijze zo concreet mogelijk is. Dat betekent dat u direct op de inhoud van het herindelingsontwerp moet reageren. Reacties die niet direct betrekking hebben op de inhoud worden niet in behandeling genomen.

U kunt uw zienswijze schriftelijk indienen van 6 mei 2011 tot en met 1 juli 2011. Bij toezending per post geldt de datum van de poststempel. Stuur uw reactie naar:

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland
T.a.v. Herindelingsontwerp grenscorrecties Noord-Holland en Zuid-Holland
Postbus 90602
2509 LP Den Haag

Vermeld in elk geval uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Vervolg
GS van Zuid-Holland verwerken alle ingekomen zienswijzen tot het voorstel Herindelingsregeling grenscorrecties Noord-Holland en Zuid-Holland. Het streven is dat PS van Zuid-Holland en PS van Noord-Holland dit najaar een positief besluit nemen, zodat de voorgestelde wijzigingen per 1 januari 2012 uitgevoerd kunnen worden.

Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, ontvangt de herindelingsregeling waarin alle zienswijzen zijn opgenomen.

Informatie
Als u nadere informatie over de stukken of de procedure wenst, dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. den Haak van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 023 - 514 4251, of met de heer J. Kleinhesselink van de provincie Zuid-Holland, telefoonnummer 070 - 441 6173.

---