Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Weekendacademie

---

Driehonderd kinderen naar Weekendacademie

13 mei 2011

Ruim driehonderd kinderen uit Nieuw-West krijgen via de Weekendacademie een jaar lang 4,5 uur per week huiswerkbegeleiding, sport-, spel en ontspanningsactiviteiten en training in sociale vaardigheden.

Veertig gastlessen

Zij maken kennis met diverse beroepen door veertig gastlessen van onder andere advocaten, artsen en bestuurders. In debatlessen trainen de kinderen hun sociale vaardigheden. Ze gaan drie keer per jaar naar een film of museum. Het jaar wordt afgesloten met een voetbaltoernooi. De jongeren worden begeleid door vrijwilligers en studenten met verschillende culturele achtergronden.

Weekend Academie

De Weekend Academie organiseert drie voorlichtingsavonden, drie gesprekken met docenten van basisscholen en drie oudergesprekken per kind per jaar. De kinderen met een achterstand uit groep zeven en acht van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voorgezet onderwijs kunnen zo hun schoolprestaties verbeteren en hun talenten ontdekken en versterken. Stichting Weekendacademie krijgt voor het organiseren hiervan ruim 100.000 euro.

---