Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht, 13-05-2011

Getuigenoproep: insluiper gezocht
AMERSFOORT De 46-jarige bewoner van een huis aan de Hooglandseweg-Noord schrok zich een hoedje toen hij vrijdagmorgen 13 mei bij thuiskomst door een indringer met de dood werd bedreigd.

De heer des huizes had die ochtend rond 05.00 uur even iemand weggebracht en had de deur niet op slot gedaan. Een gelegenheidsdief zag toen zijn kans schoon. Toen de bewoner even later thuiskwam, overliep hij de insluiper in de tuin. De insluiper bedreigde de bewoner verbaal, maar koos toen gelukkig meteen het hazenpad. Hij liep richting Meridiaantunnel.

De bewoner belde de politie en gaf het volgende signalement van de verdachte door:

* negroïde man

* had een grote geel met witte tas bij zich
* droeg zwarte kleding met een capuchon

Agenten zochten in de omgeving tevergeefs naar de verdachte. De bewoner doet aangifte van poging tot diefstal en bedreiging. De politie van district Eemland-zuid onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij het politiebureau in Amersfoort. Het telefoonnummer is 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook. Bel dan 0800-7000.

Poging tot moord of zware mishandeling
AMERSFOORT - Een 20-jarige bewoner van een huis aan het Bronkpad moest donderdagavond 12 mei rennen voor zijn leven. Een man met een bruine auto probeerde hem met een mes te steken. Dat lukte hem gelukkig niet. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

Die avond tussen 19.30 uur en 19.45 uur probeerde een bekende van de Amersfoorter hem nabij het Bronkpad en de Geallieerdenstraat met een mes te steken. Het slachtoffer kon de messteek ontwijken en zette het op een lopen. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie en omschreef de verdachte als volgt:

* man

* van Marokkaanse afkomst

* woont waarschijnlijk ergens in Amersfoort
* leeftijd tussen 20 en 22 jaar

* lengte tussen 1,75 meter en 1,80 meter

* licht getinte huidskleur

* normaal postuur

* kort zwart haar met een hanenkam

* had een ongeschoren uiterlijk

* spreekt Nederlands met een Marokkaans accent
* droeg een lichte spijkerbroek

* droeg een lichtblauw poloshirt met witte horizontale strepen
* reed in een bruine personenauto van het merk BMW

De man met het mes is vermoedelijk weggereden in de richting van het Soesterkwartier. De aanleiding tot het incident is niet bekend.

Agenten zochten in de omgeving tevergeefs naar de verdachte. De politie van district Eemland-zuid onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij het politiebureau in Amersfoort. Het telefoonnummer is 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook. Bel dan 0800-7000.