Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhouding oplichting Weesp

Weesp, 13-05-2011 o Naar aanleiding van een melding over oplichting heeft de politie Gooi en Vechtstreek donderdag 28 april in Weesp een 33-jarige inwoonster van Assendelft aangehouden op verdenking van oplichting.

De vrouw belde op de Thorbeckelaan aan bij een woning. De bewoner vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Agenten zagen de vrouw op de Groenestraat lopen in het bijzijn van een bewoner van de Klaas Listingsteeg. De vrouw bleek kort daarvoor aangebeld te hebben bij een woning aan de Klaas Listingsteeg en met een verhaal dat ze geld nodig had en kreeg de bewoner zover dat hij geld wilde pinnen. Op de Groeneweg kon dit door agenten voorkomen worden en de vrouw werd aangehouden. De vrouw bleek eerder op de avond geprobeerd te hebben om geld afhandig te maken bij een woning op de Talmanstraat. Alle slachtoffers betroffen inwoners op leeftijd. De vrouw vertelde dat ze een bekende van de buren was en de bewoners ook vaker gezien had. Eenmaal binnen in het huis kwam een verhaal over verschillende pech situaties en dat ze geld nodig had. De vrouw is na drie dagen in verzekering te hebben gezeten, heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet en de vrouw blijft verdachte.

Het vermoeden is dat de vrouw bij meerdere huizen getracht heeft geld afhandig te maken. De politie Gooi en Vechtstreek vraagt daarom inwoners van Weesp die mogelijk slachtoffer zijn geworden om zich te melden via 0900 8844. Ook is de politie Gooi en Vechtstreek op zoek naar meer informatie over de handelswijze van de vrouw en of zij alleen handelde of dat er andere personen bij betrokken waren. Mensen die hierover meer informatie kunnen geven, worden verzocht te bellen met 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.