Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Getuigen gezocht woninginbraak

Hilversum, 13-05-2011 o Een buurtbewoonster van de Abel Tasmanstraat in Hilversum zag donderdag 12 mei rond 10.20 uur hoe vier jongens bij een woning in haar straat stonden en aanbelden. De jongen die aanbelde had de vrouw al eerder deze week in de straat gezien.

De jongen vroeg toen de weg aan een andere buurtbewoner. De buurtbewoonster vond het vreemd dat de jongen nu weer in de straat was. Ze hield de jongens in de gaten en zag ze wegrennen van de woning in de richting van de Olivier Noortstraat. In de woning bleek te zijn ingebroken door het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning, het is onbekend wat er verdwenen is. Een onderzoek is ingesteld.

Signalementen:

Jongen die aanbelde en eerder de weg vroeg: Blanke huidskleur, ongeveer
1.75-1.80 meter lang, slank postuur, opgeschoren haar, lange stoppels op het gezicht en opvallend blauwe ogen. Hij droeg een lichte spijkerbroek, witte gympen en een zwarte jas met capuchon.

De andere drie jongens waren allen tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en hebben een licht getinte huidskleur. Eén jongen is tenger gebouwd, heeft half lang zwart haar met krullen en droeg een witte jas met een donkere streep over de mouw. De tweede jongen is sportief gebouwd, lang zwart haar met krullen en droeg een spijkerbroek met een felle donkerblauwe trui met capuchon en een witte pet met een zwarte letter of teken. Van de derde jongen is niet meer bekend.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen en/of mensen die meer informatie hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

De politie Gooi en Vechtstreek benadrukt dat bij dit soort verdachte situaties direct 112 gebeld mag worden.