Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 13-05-2011

Politie treft verdwenen tuinkabouters aan

WERKENDAM - De politie heeft vanmorgen op de Grotewaardweg een 25-jarige vrouw, een 21-jarige man en een 15-jarige jongen, allen uit Werkendam aangehouden. Het drietal wordt verdacht van diefstal cq. heling van tuinkabouters.

Agenten troffen rond 03.00 uur op de rotonde van de Dijkgraaf een 60-tal tuinkabouters aan. De beeldjes waren geplaatst door het drietal die de agenten in de directe omgeving aantrof. Onderzoek wees uit dat een aantal van deze kleine wezentjes vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Op het bureau verklaarde het trio dat ze op een ludieke manier de krant wilden halen om vervolgens de beeldjes te retourneren aan de rechtmatige eigenaars.

Acht automobilisten met slok teveel achter het stuur

GILZE RIJEN / DONGEN - Tijdens een alcoholcontrole op verschillende locaties in Gilze Rijen en Dongen heeft de politie acht onder invloed verkende bestuurders aangehouden. Agenten werden tijdens de actie ondersteund door verkeersregelaars en leden van het buurtpreventieteam. Het doel van de actie is de veiligheid op de weg te vergroten. De controle vond plaats in de Oranjelaan, de Nerhoven in Gilze, de Vierbundesweg en de Mgr. Schaepmanlaan in Dongen en de Heideweg in Rijen. Er werden in totaal 1600 indicatieve blaastesten afgenomen. In 8 gevallen bleek de uitslag hoger te zijn dan de toegestane hoeveelheid.

Tilburger verdacht van meerdere inbraken

TILBURG / WAALWIJK - De politie heeft gisteren een 23-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken in Tilburg en Waalwijk. In Tilburg vond op 11 augustus 2006 een inbraak plaats in een bedrijf aan de Ringbaan West. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. Op 26 mei 2008 was een woning aan de Langendijk in Tilburg het doelwit van inbraak. Er werd een BMW buit gemaakt. Op 11 augustus 2009 vond er een inbraak plaats in een kledingzaak aan de Els in Waalwijk. Ook daar werd een geldbedrag buit gemaakt. Bij al deze inbraken trof de politie bloedsporen aan passend bij het DNA-profiel van de Tilburger. De verdachte ontkent iedere betrokkenheid. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-05-2011 15:05 | © Regio Midden en West Brabant |