Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-05-2011

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige Tilburgse automobilist. Agenten controleerden hem rond 04.30 uur op de Heuvel. Tijdens het aanspreken bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 740 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Tegen 21.30 uur hebben agenten op de Turnhoutsebaan de inzittenden van een Belgisch voertuig,een 39-jarige automobilist, een 31-jarige vrouw en een 16-jarige jongen, allen uit Turnhout aangehouden. Agenten zochten de auto omdat het voertuig eerder op de Bredaseweg betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval. Het voertuig was tegen een hekwerk gereden. Na de aanrijding reed de auto met drie inzittenden weg, zonder hun identiteit achter te laten. Op de turnhoutsebaan trof de politie de auto aan. Op dat moment dat de 39-jarige man achter het stuur. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en drugs. Tijdens het verhoor bekende hij alcohol en drugs gebruikt te hebben. Hij ontkende de aanrijding. De ademtest wees uit dat hij 410 ug/l aan. Zijn rijbewijs bleek enkele jaren geleden ingevorderd te zijn voor hetzelfde feit.

Politiehond vindt Tilburger na achtervolging

RIEL / GOIRLE - De politie heeft vannacht in Goirle een 22-jarige Tilburger aangehouden. Aanleiding daartoe was een melding dat in Riel een man zich verdacht gedroeg en belangstelling toonde voor woningen aldaar. Aanrijdend richting Riel zagen agenten op de Tilburgseweg in Riel een auto met hoge snelheid richting Goirle rijden. Agenten volgden het voertuig en zagen dat de bestuurder diverse verkeersovertredingen maakte. Met hoge snelheid reed de auto Goirle in. Na het voertuig kort uit het zicht verloren te zijn trof de politie de auto in de
Baronielaan aan. In het voertuig lag onder andere een bivakmuts en inbrekerswerktuig. Tijdens de zoektocht die volgde trof een politiehond in de voortuin van een woning de man aan. Hij voldeed aan het eerder opgegeven signalement. Bij de aanhouding liep de Tilburger een bijtverwonding op. Hij is voor medische zorg overgebracht naar een ziekenhuis.

DNA-hit na woninginbraak

TILBURG - De politie heeft gisteren een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een woninginbraak in de
Bartokstraat. De inbraak vond plaats op 11 mei 2010. In het belang van het onderzoek is hij op het bureau in verzekering gesteld.

Op 11 mei 2010 vond er in de middag een woninginbraak plaats in de Bartokstraat. Het slot van de voordeur was geforceerd en de woning doorzocht. Diverse goederen waren buit gemaakt. Tijdens het technische onderzoek trof de politie onder andere bloedsporen aan. Deze sporen leverde een DNA-hit op. Tijdens het eerste verhoor op het bureau kon de verdachte zich de inbraak niet meer herinneren.

Tilburger verdacht van meerdere inbraken

TILBURG / WAALWIJK - De politie heeft gisteren een 23-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken in Tilburg en Waalwijk. In Tilburg vond op 11 augustus 2006 een inbraak plaats in een bedrijf aan de Ringbaan West. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. Op 26 mei 2008 was een woning aan de Langendijk in Tilburg het doelwit van inbraak. Er werd een BMW buit gemaakt. Op 11 augustus 2009 vond er een inbraak plaats in een kledingzaak aan de Els in Waalwijk. Ook daar werd een geldbedrag buit gemaakt. Bij al deze inbraken trof de politie bloedsporen aan passend bij het DNA-profiel van de Tilburger. De verdachte ontkent iedere betrokkenheid. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur Desiree Brabers

Laatst gewijzigd 13-05-2011 15:03 | © Regio Midden en West Brabant |