IJssellandziekenhuis

Cliëntenraad huldigt Suzanne de Bruijn als IJsselland verpleegkundige 2011

13 May 2011

Sinds jaar en dag wordt op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, de Internationale Dag van de Verpleging gevierd. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen aan de gezondheidszorg. Zo ook in het IJsselland Ziekenhuis. De Cliëntenraad van het ziekenhuis benoemde verpleegkundige Suzanne de Bruijn tot IJsselland verpleegkundige van het jaar 2011.

Motivatie en focus
Suzanne de Bruijn is door de Cliëntenraad gekozen tot `IJsselland Ziekenhuis verpleegkundige van het jaar 2011. Patiënten en collega's omschrijven Suzanne als zeer gemotiveerd en altijd gefocust op de patiënt. Ze loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheden en is een echte teamspeelster. Zij is een symbool voor de hele beroepsgroep.

Suzanne werkt op een relatief zware unit omdat daar patiënten liggen van verschillende specialismen; cardiologie, longziekten en interne geneeskunde. De gemiddelde leeftijd van de patiënten ligt boven de 75 jaar en zij behoren daarmee tot de groep "kwetsbare ouderen". Extra aandacht voor die kwetsbare ouderen is bij Suzan een passie; juist bij hen kan zij haar vak, de verpleegkunde, tot verpleegkunst verheffen. Daarnaast heeft Suzanne als aandachtsgebied decubitus (doorliggen) en heeft zij het afgelopen jaar samen met haar collega's veel gedaan om de aandacht voor het decubitus beleid en de uitvoering daarvan te verbeteren.

Kloppend hart
Tijdens het jaarlijks terugkerende symposium van de Verpleegkundige Advies Raad van het IJsselland Ziekenhuis op 12 mei ontving Suzanne tot haar grote verrassing een mooie bos bloemen en een vaas met inscriptie als dank voor haar inzet en voorbeeldfunctie voor alle verpleegkundigen in het ziekenhuis.

`Verpleegkundigen zijn het kloppend hart van het IJsselland Ziekenhuis en het is belangrijk om daar regelmatig bij stil te staan. Met deze wil ik alle verpleegkundigen hier heel hartelijk danken voor hun niet aflatende inzet, dag in dag uit. Zij zijn een grote steun en toeverlaat voor alle patiënten in het ziekenhuis in goede en in slechte tijden,' zegt Cliëntenraad voorzitter Thomas Scheepers.

---