Provincie Utrecht

Regiotaxi Eemland-Heuvelrug krijgt nieuwe vervoerder

Regiotaxi De Vallei B.V. heeft een voorlopige gunning gekregen om per 1 januari 2012 het regiotaxivervoer te gaan verzorgen in het gebied Eemland-Heuvelrug. De regiotaxi verzorgt openbaar vervoer van deur tot deur en vormt daarmee een aanvulling op het gewone, lijngebonden, openbaar vervoer.

Op 31 december 2011 loopt het contract af van de huidige vervoerder met de provincie Utrecht. Bij de openbare aanbesteding die de provincie heeft uitgeschreven, is Regiotaxi De Vallei B.V. als beste uit de bus gekomen.

Service blijft gelijk
Voor de gebruikers van de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug verandert er per 1 januari 2012 niet veel aan het systeem. Het vervoergebied, de meeste spelregels en de service blijven hetzelfde. De Regiotaxi Eemland-Heuvelrug verzorgt het openbaar vervoer van deur tot deur in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Woudenberg. Iedereen kan gebruik maken van de regiotaxi. De regiotaxi is vooral ook geschikt voor mensen met een mobilteitsbeperking. Voor reizigers met een gemeentelijke WMO-indicatie geldt een gereduceerd tarief.

De huidige vaste gebruikers van de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug (de pashouders) krijgen in december 2011 automatisch een informatiepakket toegestuurd.

Twee Regiotaxisystemen
De provincie Utrecht is verantwoordelijk voor twee regiotaxisystemen: Veenweide en Eemland-Heuvelrug. De provincie is namens de aangesloten gemeenten opdrachtgever voor het vervoer van de regiotaxi die uitkomst biedt aan mensen met een mobiliteitsbeperking en tevens voorziet in een mobiliteitsbehoefte in gebieden waar geen lijngebonden openbaar vervoer is.

Achtergrondinformatie aanbesteding
Om de vier tot zes jaar wordt het vervoer voor de regiotaxi openbaar aanbesteed. Totaal hebben vier bedrijven een aanbieding gedaan voor Regiotaxi Eemland-Heuvelrug. Deze biedingen zijn de afgelopen maanden beoordeeld op prijs en kwaliteit. Wat dat laatste betreft konden de bedrijven scoren op betrouwbaarheid, veiligheid, continuïteit, klantenservice en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Alle bedrijven hebben naar behoren gescoord, waarbij Regiotaxi De Vallei B.V. als beste uit de bus kwam waar het de verhouding prijs-kwaliteit betrof. De andere drie bedrijven hebben nog een termijn van vijftien dagen om tegen de beslissing in beroep te gaan. Als hiervan geen gebruik wordt gemaakt, volgt de definitieve gunning voor Regiotaxi De Vallei B.V.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19 of 06 - 18 07 83 55