Woningcorporatie Ymere

Ymere ontvangt De vis

13-5-2011

Trofee voor de prijs Stagebedrijf van het jaar 2010 in Almere in de non-profit sector.

Woensdag 11 mei 2011 nam Pieter Jan Datema, regiodirecteur Ymere, de trofee De vis in ontvangst van de kunstenaar Jeroen Bouwmeester van Atelier De Witte Olifant. Ymere ontving deze trofee voor de prijs Stagebedrijf van het jaar 2010 in Almere (in de non-profit sector). Deze prijs is een initiatief van Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA).

Datema: Uiteraard ben ik ontzettend blij met de prijs. We zetten als Ymere in op talentontwikkeling, zowel in de wijken (waar we veel samenwerken met scholen), als met onze aannemers (waar veel met leerling-bouwplaatsen wordt gewerkt) alsook in onze vestiging zelf. Dat is wonen, leven, GROEIEN in de praktijk! Leuk dat de samenwerking met De Witte Olifant is gezocht die talentontwikkeling bij beeldend kunstenaars met een verstandelijke handicap stimuleert.

In december vorig jaar ontving Ymere al de oorkonde tijdens het VBA-Kerstontbijt. De prijs werd voor de achtste keer uitgeroepen. Ook in 2010 waren er wederom twee winnaars. In de profit sector is Mangerie La Place (Citadel), onderdeel van V&D in het Stadshart van Almere, uitgeroepen tot winnaar.

De prijs onderstreept het belang van een goede koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De nominaties werden gedaan door de stagecoördinatoren van de onderwijsinstellingen en door VBA-leden.

Ontwikkeling staat centraal bij Ymere
In het juryrapport van Ymere staat onder andere dat Ymere een actief beleid ten aanzien van het bieden van stageplaatsen op diverse niveaus (mbo, hbo) voert en dat zij de ontwikkeling van stagiaires stimuleert. Bij Ymere zijn diverse stagiaires (later) in dienst gekomen als medewerker. Daarnaast is er blijk van een goede samenwerking tussen Ymere en de scholingsinstellingen.

Vrede, harmonie, opmerkingsgave en geduld
Het beeldje De vis wordt sinds 2008 uitgereikt aan de winnaars van de prijs Stagebedrijf van het jaar. De vis staat symbool voor vrede, harmonie, opmerkingsgave en geduld. Naar het idee van De Witte Olifant en de kunstenaar zijn deze begrippen onmisbaar bij een goede samenwerking tussen stagebedrijf, onderwijsinstelling én stagiaire.

De Witte Olifant is een centrum voor beeldende kunst waar kunstenaars met een verstandelijke beperking, onder leiding van en in samenwerking met professionele kunstenaars, hun talent verder kunnen ontwikkelen. Door deze vorm van begeleiding kunnen zij hun eigen identiteit en uitdrukkingsvermogen in het beeldende werk behouden en versterken.