Rabobank Nederland


---

Rabo Amsterdam hoofdsponsor Stedelijk Museum


13-5-2011 | Sponsoring

Rabobank Amsterdam is de komende drie jaar hoofdsponsor van het Stedelijk Museum in de hoofdstad. De nieuwe sponsor wil bijdragen aan toekomstige grote tentoonstellingen en educatieve projecten van het museum.
Stedelijk Museum

De Amsterdamse directievoorzitter Alphons Kurstjens is trots te kunnen samenwerken met het Stedelijk Museum. 'Een museum dat een internationaal programma aanbiedt en kunst en cultuur, ook via educatie, breed toegankelijk maakt. Om het Stedelijk Museum hierbij te ondersteunen zijn we de meerjarige samenwerking aangegaan.'

Het Amsterdamse museum dat nog steeds gedeeltelijk in de steigers staat vanwege een al jaren durende renovatie en uitbreiding, heeft een grote collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst en design in huis, van zowel nationale als internationale kunstenaars. Met dit nieuwe sponsorschap met heeft de Amsterdamse cultuur in de Rabo een nog betere partner. De bank werkt al langer samen met de Stadsschouwburg, de Melkweg, Toneelgroep Amsterdam, De Meervaart en het Holland Festival.

Ook het museum is blij met de samenwerking, aldus directeur Ann Goldstein: 'Het Stedelijk Museum is zeer vereerd met de keuze van de bank voor het museum en we zien uit naar een langdurige samenwerking. Het is duidelijk dat de Rabobank en het Stedelijk een gezamenlijke visie hebben op het internationale profiel van dit instituut en van deze stad. Daarin zien we veel mogelijkheden voor de toekomst.'

Een belangrijke reden voor Rabobank Amsterdam om het Stedelijk Museum te ondersteunen, is de wens bij te dragen aan de internationale positie van Amsterdam en de verbetering van het leef- en vestigingsklimaat in de stad. Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de uitstraling en leefbaarheid van Amsterdam en het aantrekken en behouden van grote bedrijven. Het Stedelijk Museum is voor de bank in dit licht een toonaangevende instelling, die hieraan bijdraagt en kunst tegelijkertijd breed toegankelijk maakt.

---