Politie Gelderland-Zuid

Verdachte oplichting vast voor verduistering autos

Meerdere ondernemers in midden Nederland gedupeerd

Regiokorps Gelderland-Zuid, 13-05-2011 o Een uitgebreid onderzoek van de politieregio Gelderland-Zuid naar de verduistering van autos heeft geleid tot aanhouding van een 46-jarige man. De raadkamer van de rechtbank Arnhem heeft de gevangenhouding van deze verdacht bevolen voor 90 dagen. De man wordt verdacht van het verduisteren van 9 autos tijdens het maken van proefritten.

De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en heeft een breed werkgebied. In de periode van januari tot en met april van dit jaar was hij actief in Venray, Oss, Uden, Veghel, Boekel, Arnhem, Ede, Wijchen en Nijmegen.

Proefrit
Hij wordt ervan verdacht met gestolen rijbewijzen, vijf valse namen en een vlotte babbel bij 9 autobedrijven een auto mee te krijgen voor een proefrit. Soms volstond het om een kopie van zon rijbewijs achter te laten. De auto en potentiële koper kwamen nooit meer terug.

Rijbewijs na autokraak

De man gebruikte als legitimatiebewijs rijbewijzen, die waren achtergelaten in personenautos. Daarop plakte hij zijn eigen foto en gebruikte opzettelijk andermans naam voor deze vorm van diefstal.

Aanhouding
Op 27 april kon de verdachte worden aangehouden bij de woning van een kennis. De afgelopen weken is de verdachte verhoord. Donderdag 12 mei heeft de raadkamer van de rechtbank besloten dat de verdachte vast blijft zitten tot zijn zaak inhoudelijk door de rechtbank wordt behandeld. (01)

Laatst gewijzigd 13-05-2011 16:42 | © Regio Gelderland-Zuid |