Gemeente Harlingen


rec door provincie

Vooralsnog geen stillegging REC door provincie

De REC in Harlingen wordt voorlopig niet stilgelegd. Wel zal de provincie komende week intensief onderzoek doen. Getoetst moet worden of er aanleiding is de REC op een later moment stil te leggen. Dat is in het kort de uitkomst van het gesprek tussen Gedeputeerde Sjoerd Galema en het college van B&W van Harlingen afgelopen donderdag.

De provincie liet het college weten dat de volksgezondheid van de inwoners van Harlingen ook de zorg is van de provincie. Volgens de provincie is die op geen enkel moment in gevaar geweest.

Hoewel stillegging van de REC op dit moment niet lukt zijn er wel een aantal andere afspraken gemaakt in het kader van informatieverstrekking:

* De provincie zet de ruwe meetgegevens online op de site
* De provincie zet voortaan de klachten op de site rekening houdend met de privacy van de klagers.

* De provincie geeft zo spoedig mogelijk antwoorden op de vragen over schoorsteenhoogte/ virtuele pijp en de berekeningsmethode van de storingsuren.

* De provincie en de gemeente sommeren Omrin vanaf heden:
- Pro-actiever te communiceren

- Een klankbordgroep op te richten

- Dioxine metingen periodiek uit te voeren
* De gemeente zorgt dat het communicatie protocol tussen Omrin, provincie en gemeente beter geformuleerd wordt en hieraan de hand wordt gehouden.

* Naast continue contact tussen de beide portefeuillehouders, Galema en de Boer, is de afspraak gemaakt om de Gedeputeerde en het voltallige college weer bij elkaar te roepen om de afspraken te bespreken.


---