Plan Nederland

Plan breidt noodhupprogramma in Liberia uit.

13 mei 2011

Wegens hevige politieke onrust in Ivoorkust zijn duizenden kinderen met of zonder hun ouders gevlucht naar de grensgebieden met Liberia. Om de kinderen en hun ouders op te vangen heeft Plan in Liberia haar noodhulpprogramma uitgebreid.

Ruim 25.000 kinderen en hun families ontvangen hulp op het gebied van onderwijs en bescherming. Kinderen die alleen gevlucht zijn en soms vier dagen alleen door de jungle hebben gelopen krijgen ook psychische ondersteuning. Deze kinderen zijn in veel gevallen getraumatiseerd door het vele geweld dat zij onderweg hebben gezien. Plan in Liberia heeft in de grensgebieden drie scholen gebouwd en 15 onderwijzers getraind. Daarnaast zijn 45 mensen getraind voor de opvang van de kinderen jonger dan vier jaar en heeft Plan in Liberia meer dan 3.000 ouders voorlichting gegeven over hoe belangrijk het is de kinderen te beschermen. Ook in de opgezette vluchtelingenkampen.

Berenger Berehoudougou, noodhulpexpert van Plan International geeft aan dat het voor de mensen in de noodhulpgebieden een hele stap is om weer terug te gaan naar huis. Velen hebben geen huis meer en voelen zich niet veilig in hun dorpen.

""

Kinderrechtenorganisatie Plan
Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.
Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.

www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20