Rochdale


13 mei 2011
Welke kleuren krijgt het gebouw de Parlevinker in A'dam Noord?

Welke kleuren krijgt het gebouw de Parlevinker? Buurtbewoners in de Banne worden opgeroepen om aan te schuiven aan lange tafels op het Parlevinkerplein om daar over mee te denken.

Samen met kunstenaars kunnen zij aan de hand van workshops meer kennis krijgen van kleuren. Met de kleuren en ideeën die uit de workshops naar voren komen, maakt kunstenaar Marieke van Diepen een ontwerp dat uitgevoerd kan worden op de muren van het gebouw de Parlevinker.

Lange tafels

Het project wordt geïnitieerd door de Kleurenstraat van Stichting Broedstraten in opdracht van Woningstichting Rochdale. Er komen op deze dagen lange tafels te staan op het Parlevinkerplein met daarop heel veel kleuren inkt en veel kwasten en papier. Verder zijn er grote vellen in een kleur beschikbaar die je in een boog voor je gezicht kunt houden om te ervaren wat zo'n kleur met je doet. De kunstenaars gaan samen met de deelnemers op zoek naar een kleur die bij thuis voelen horen

Stichting Broedstraten

Deze stichting heeft als doel om in diverse straten in Amsterdam-Noord bewoners en kunstenaars rondom een thema samen te brengen, hun creativiteit zichtbaar te maken en te verbinden aan de buurt. De Broedstraten zijn: de Kleurenstraat in de Banne, de Muziekstraat in de Vogelbuurt, de Marktstraat in de Van der Pekbuurt, de Modestraat in Nieuwendam en de Theaterstraat op het Zonneplein (www.broedstraten.nl). Deelname is gratis. Er is koffie en thee en heel veel kleuren limonade voor de kinderen. Voor meer informatie en persvragen kunt u contact opnemen met Marga van der Vlugt, 06-40714107 / marga@broedstraten.nl. (Bijgevoegd beeld: Kleur in de Banne, foto: Marieke van Diepen)

Wat: De kleuren van het thuisgevoel in de Banne

Waar: Aan lange tafels op het Parlevinkerplein.

Data: Woensdag 25 en zaterdag 28 mei vanaf 14:00 uur

Info: Marieke van Diepen 06.47806714 / Peik Suyling 06.22423014

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.