Politie Hollands Midden

Leiden - Grote verkeerscontrole bij Transferium

Leiden, 13-05-2011 o De politie in Leiden heeft samen met het Regionaal Verkeershandhavingsteam, de Vreemdelingenpolitie, het KLPD, de RDW, de Douane, de IVW en de ANWP vrijdag 13 mei een grote verkeerscontrole gehouden bij het Transferium. Motoragenten hebben verkeer van de weg begeleid naar de controleplaats.

Bestuurders werden gecontroleerd op onder meer documenten, zoals rij- en kentekenbewijs. Daarnaast werd er gekeken naar de technische aspecten van voertuigen. De Douane was aanwezig voor controle op de Douanewet en de Accijnswet.

Voor de controle werden twee ANPR (Automatic Number Plate Recognition) voertuigen ingezet. Alle passerende autos worden met de ANPR gescand om na te gaan of op het voertuig nog bijvoorbeeld een openstaande boete staat.

Een ANPR auto van het Korps Landelijke Politiediensten heeft 7500 voertuigen gescand. Hierop waren 41 zogenoemde hits. Dertig daarvan waren zaken voor de Belastingdienst. De elf andere hits betroffen openstaande boetes.

De tweede ANPR auto, van Politie Hollands Midden, heeft 5000 voertuigen gescand met 18 hits waarvan vijftien voor de Belastingdienst, één voor de RDW en twee openstaande boetes. Deze instantie heeft 75 voertuigen gecontroleerd en 40 bekeuringen opgemaakt voor onder meer de verlichting, lekke uitlaat, dubbele registratie van een aanhangwagen en gladde band. Er werden vier kentekens ingevorderd.

De IVW heeft veertien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere losse uitlaat, rittenstaat, vergunningen. Deze waren voor elf taxis, een vrachtwagenchauffeur en twee busbestuurders.

De Vreemdelingenpolitie en de Douane hadden geen bijzonderheden, evenals het RVHT. Deze heeft 75 blaastesten afgenomen.

Om de verkeersveiligheid te bevorderen houdt Politie Hollands Midden regelmatig grote verkeerscontroles in haar regio.