Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Kunst, landschap en natuur bij Festival Overal op de Heuvelrug

archieffoto kunstenaars in het landschap 2009

De gemeente ligt in een prachtig landschap en heeft een rijk en gevarieerd cultureel leven.

Tijdens het Festival Kunstenaars en het landschap in 2009 bleek dat cultuur, landschap en natuur een geweldige inspiratiebron zijn om activiteiten en exposities te ontwikkelen. Van 13 mei t/m 4 juni 2011 wordt dit festival herhaald, onder de naam Festival Overal op de Heuvelrug. Het festival is een initiatief van de gemeente en komt voort uit de Cultuurnota Participeren en profileren.

U kunt meedoen aan het Festival Overal op de Heuvelrug dat in de gehele gemeente plaatsvindt. De activiteiten van dit festival kunnen op een bijzondere buitenlocatie plaatsvinden of de activiteiten kunnen door het landschap of de natuur geïnspireerd zijn.
Het wordt een multidisciplinair festival met veel aandacht voor beeldende kunst. Dat betekent bijvoorbeeld beeldententoonstellingen in het landschap, maar ook een expositie van kunstwerken met de natuur als inspiratiebron of een voorstelling waar beeldend kunstenaars samenwerken met muzikanten, verhalenvertellers of acteurs. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor concerten, lezingen, voorstellingen, filmvertoningen, documentaires, fietsroutes met kunstzinnig thema, workshops of wedstrijden die binnen het thema passen. Het festival biedt enerzijds een structuur voor bestaande activiteiten die binnen dit thema passen. Ook biedt het de mogelijkheid voor het culturele veld en natuur- en landschapsorganisaties om nieuwe ideeën en activiteiten rond dit thema te ontwikkelen en gebundeld onder de aandacht van een publiek te brengen.

Hoe kunt u meedoen?
U kunt alleen of samen met andere betrokkenen binnen en buiten uw organisatie ideeën ontwikkelen en deze via een deelnameformulier aanmelden. Ook als de ideeën nog niet concreet zijn, maar u wel graag wilt meedoen, kunt u zich al aanmelden. U kunt een deelnameformulier opvragen bij Ina Muller via imuller@rbzout.nl of telefonisch, 06 128 946 13.