Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT
2011/YG_38

Buitenpost, 26 april 2011

'Achtkarspelen zwangert mee'

13 mei markt voor aanstaande vaders en moeders

Op vrijdagmiddag 13 mei organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin van de gemeente Achtkarspelen een gezellige middag voor aanstaande vaders en moeders. De markt wordt gehouden in het Multifunctioneel Centrum aan de BJ Schurerweg 14 in Surhuisterveen van 14.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 uur opent wethouder Klaas Antuma de markt.

Op de markt is veel te doen voor jong en oud. Er zijn diverse stands met informatie voor aanstaande ouders en hun gezin. Belangstellenden kunnen tijdens vier vragenhalfuurtjes in gesprek gaan met een verloskundige, voedingsdeskundige, opvoedkundige en een medewerker van de bibliotheek. Kinderen zijn ook van harte welkom. Zij kunnen zich laten schminken of een assisstent-babybadder-diploma voor broertjes en zusjes halen. Belangstellenden hoeven zich niet op te geven voor de markt of voor een vragenhalfuurtje, er is vrije inloop.

Achtkarspelen vindt het belangrijk dat aanstaande ouders zich goed voorbereiden op de komst van hun kind. Inmiddels heeft de gemeente een beeld van wie wat aanbiedt in de gemeente. Maar het is natuurlijk nog belangrijker te weten wat aanstaande ouders willen qua voorlichting. Daarom krijgen aanstaande ouders in de maanden mei, juni en juli van de huisarts of verloskundige een vragenlijst. De invullers krijgen een passend kadootje als dank. Met de resultaten wordt in 2012 het aanbod voor zwangeren hopelijk nog beter.

De genoemde initiatieven zijn bedacht door diverse partijen rond zwangeren. Samen vormen ze de Denktank Prenatale Voorliching Achtkarspelen (kraamzorgorganisaties, verloskundigenpraktijken, huisartsen, Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân, jeugdgezondheidszorg GGD Fryslân, CJG Achtkarspelen, afdeling Samenleving van de gemeente). Wilt u alvast meer weten, neem dan contact op met beleidsmedewerker Marjan de Boer-Klunder (0511) 54 86 46, of jkm.deboer@achtkarspelen.nl. Of kijk op de website van CJG Achtkarspelen: www.cjgachtkarspelen.nl.