Mensen bewuster van letselschade verhalen


Duizendste letselschadeslachtoffer gratis geholpen door OngevalClaimen.nl

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20110513 -- Niet alleen op vrijdag de 13e kan je een ongeval overkomen. Dit blijkt uit de rapportage van OngevalClaimen.nl die vanaf vrijdag 13 september 2010 tot op heden ruim 1.000 letselschadezaken in behandeling heeft genomen. Onomstotelijk is vast komen te staan dat door het portaal OngevalClaimen.nl mensen bewuster zijn geworden over de mogelijkheden tot het kosteloos verhalen van letselschade. Door het landelijke netwerk van letselschadekantoren - die volgens hun gedragscode geheel pro-deo werken – hebben velen hun recht op schadevergoeding waar kunnen maken.

Uit de praktijk blijkt dat veel mensen nog altijd niet weten dat zij ook kosteloos gebruik kunnen maken van juridische hulp. Nadat men bij een ongeval onder medische behandeling is gesteld, zou men zich direct moeten wenden tot de LetselschadeTest van OngevalClaimen.nl. Op deze manier krijgt het slachtoffer direct een eerste indicatie of de gemelde schade te verhalen is. Het slachtoffer wordt vervolgens binnen enkele uren te woord gestaan door een gespecialiseerd letselschadekantoor.

Ondanks het feit dat een aantal letselschadebehandelaars in Nederland door TROS Radar op de vingers getikt zijn, constateert OngevalClaimen.nl dat er door bepaalde behandelaars nog steeds onnodig geprofiteerd van het hulpbehoevende slachtoffer. Dit, terwijl zij openlijk via de media te kennen hebben gegeven dat zij geen contracten met slachtoffers af zouden sluiten, waarbij zij een gedeelte van de verhaalde schade als extra vergoeding op zouden strijken. Bij het strenge protocol van OngevalClaimen.nl zijn dit soort handelspraktijken gelukkig uitgesloten.

OngevalClaimen.nl zou het verstandig vinden als ook bij de plaatselijke huisarts, het ziekenhuis tot aan de fysiotherapeut, duidelijke informatie wordt verstrekt over hoe te handelen als men een letselschade heeft. Hierdoor valt het slachtoffer niet onnodig in de handen van een malafide behandelaar.

Een aantal schademeldingen kunnen momenteel nog niet goed geholpen worden, omdat de aansprakelijkheid in deze gevallen moeilijk is vast te stellen. Daarom breidt OngevalClaimen.nl haar organisatie verder uit om ook bij het vooronderzoek van medische missers en het verhaal op de schuldige partij bij geweldsmisdrijven iedereen van dienst te kunnen zijn. Hierbij is de samenwerking met de sociale advocatuur belangrijk om ook de zwakkere in de samenleving dezelfde kans op verhaal van hun schade te geven.

Doe in ieder geval altijd een LetselschadeTest - en niet alleen op vrijdag de 13e!