Hoefnet

Nieuws

Nieuwe Hindernis voor Uden

22-03-2011

Afgelopen zaterdag legde de bouwploeg van de Slabroekse Paardendagen de laatste hand aan de nieuwe hindernis voor de menwedstrijd in Uden van 13 tot en met 15 mei. Deze hindernis is gebouwd op een bult, met hoogteverschillen van 3 meter.

Mooie lijnen

Onder zonnige omstandigheden begonnen de leden van de Udense Menvereniging 's morgens vroeg aan de bouw. Er moesten meer dan 80 palen gezet worden en 400 strekkende meters planken tegenaan geschroefd worden. De ondergrond was van te voren door de VanBoxtelgroep uit Heeswijk Dinther al voorzien van gebroken steenpuin, zodat de hindernis tijdens de wedstrijd niet teveel zal uitslijten. Toen de laatste plank er tegen was geschroefd, was iedereen tevreden met het resultaat, een spectaculaire hindernis, met mooie lijnen erin om te rijden.

Wachtlijst

Door de bouw van deze nieuwe hindernis krijgt de wedstrijd nog meer uitdadingen voor de rijders, die al met grote getale hebben ingeschreven voor de Slabroekse Paardendagen. In totaal zullen er maar liefst 170 aanspanningen van start gaan.
De klasse 4 menners rijden op vrijdag de dressuur, zaterdag de marathon en zondag de vaardigheid kent.
Tevens zijn de enkelspan paard en tweespan paard klasse 3 toegevoegd aan de wedstrijddagen van de klasse 4.
De klasse 1-2 en de overige rubrieken van de klasse 3 rijden op zaterdag de dressuur en vaardigheid en op zondag de marathon. Dat de wedstrijd populair is bij de rijders blijkt wel uit het feit dat er nog 30 rijders op de wachtlijst staan op dit moment. Kijk voor meer informatie op www.slabroeksepaardendagen.nl