Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Scholieren vragen aandacht voor verkeersveiligheid Gemeente Leerdam, Verbeterdebuurt.nl en Goodyear samen voor verkeersveiligheid

Leerdam 13 mei 2011- Op de drukke Stationsweg in Leerdam verscheen afgelopen woensdag een reusachtige rode punaise. De bedoeling werd duidelijk op vrijdag 13 mei. Die dag plaatste de gemeente Leerdam een verkeersbord dat automobilisten op hun snelheid attendeert. Op het online platform www.verbeterdebuurt.nl plaatsten scholieren van de Floris Radewijnszschool eerder deze week een melding over de onveilige verkeerssituatie bij hun school. Net als op het platform duidt de punaise de locatie van de melding aan. Onder toeziend oog van wethouder Wim van der Leij en scholieren maakte de rode punaise plaats voor een groene vlag, het symbool dat de gemeente Leerdam de onveilige verkeersituatie heeft aangepakt.

Samen voor veiligheid
De reusachtige rode punaise leverde de hele week veel vreemde bikken op. De gemeente Leerdam, Verbeterdebuurt en bandenfabrikant Goodyear vroegen hiermee op ludieke wijze aandacht voor verkeersveiligheid. Het online platform www.verbeterdebuurt.nl zorgt ervoor dat de inwoners op een toegankelijke manier problemen en ideeën over hun buurt kunnen melden aan de gemeente. De gemeente Leerdam hoopt dan ook dat haar inwoners niet zullen aarzelen om een onveilige verkeersituatie te melden op het platform net zoals de scholieren dat deden. Samen veilig is immers het motto!

Hoe werkt het?
Wanneer een inwoner een melding plaatst op de website www.verbeterdebuurt.nl, verschijnt de melding op de kaart in de vorm van een rode punaise. Vervolgens brengt Verbeterdebuurt.nl de melding bij gemeentelijke instanties onder de aandacht. Het is dan aan de gemeente om naar een passende oplossing te zoeken. Wanneer de gemeente een melding heeft opgelost, verandert de rode punaise in een groen vlaggetje.

Goodyear aandacht voor verkeersveiligheid
Al meer dan 100 jaar zet bandenfabrikant Goodyear zich in voor verkeersveiligheid. De bandenproducent vraagt aandacht voor veilige banden, veilige wegen en veilig rijgedrag. David de' Liguori Carino: "Innovatieve en veilige banden ontwikkelen we zelf. Voor de andere twee punten hebben we twee partners gevonden, die bijdragen aan onze doelstelling. We zijn dan ook trots op onze samenwerking met Verbeterdebuurt en Verkeersmaatje."

EINDE PERSBERICHT
Noot voor de redactie -