Ingezonden persbericht



'Bezuinigingen op onderwijs schande'

Eindhoven, 13 mei 2011 - Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant Wim van den Donk haalt keihard uit naar de kabinetsplannen om te bezuinigen op onderwijs. De CDA-prominent noemt in het BNR-programma The Friday Move de bezuinigingsvoorstellen 'een schande'. 'Ons land heeft kennis en verbeeldingskracht. Deze bezuinigingen zijn een verschraling van de cultuur. We balanceren echt op het randje'.

Wim van den Donk - lange tijd voorzitter van de Raad voor het Regeringsbeleid - gaat hiermee rechtstreeks in tegen de voorstellen van zijn partij. Volgens Van den Donk wordt systematisch de kip met de gouden eieren geslacht. 'Er wordt structureel bezuinigd op onderwijs. Het kost honderden aio's hun plek. Als we hiermee doorgaan, dan wordt het niets met die economie van ons'.

De Commissaris van de Koningin neemt Duitsland als voorbeeld. 'Tuurlijk ben ik niet tegen vernieuwing. Maar in ons buurland en ook in Frankrijk neemt de overheid haar verantwoordelijk om de publieke kennisinfrastructuur een warm hart toe te dragen en daarin fors te investeren. Wij zien hierin niet goed bezig en zullen fors moeten inverteren om onze positie te verstevigen'.

------------------------------------------einde persbericht------------------------------------

Na te luisteren via onze website:

http://www.bnr.nl/programma/fridaymove/2011/05/13/bezuinigingen-op-onderwijs-regelrechte-schande

http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20110513173500600

Noot voor redacties

Voor meer informatie (