Dura Vermeer

Hengelo - 13 mei 2011

De Landdrost opgeleverd

Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft recent het nieuwbouwproject De Landdrost in Almere opgeleverd aan opdrachtgever Almere Landdrost BV (Breevast).

Het project bestaat uit de nieuwbouw van een kantoor- en schoolgebouw. De Landdrost heeft een laagbouw, een kantoortoren van 13 verdiepingen, een onderwijstoren van 9 verdiepingen en een drielaagse parkeergarage met 185 parkeerplaatsen. Waarvan twee lagen bovengronds en één laag ondergronds parkeren.

Complexe binnenstedelijke locatie
De Landdrost ligt tussen het stadhuis van Almere en het Flevoziekenhuis tegen het stadshart aan. De huidige busbaan langs de bouwplaats is verlegd om ruimte te maken voor de realisatie van het project. De Landdrost is binnenstedelijk gerealiseerd op een zogenoemde postzegellocatie.

Hoger onderwijs en kantoorpand
Circa 10.000 m2 wordt in gebruik genomen als hoger onderwijs. In dit deel vindt Windesheim Flevoland onderdak. Dura Vermeer Bouw Hengelo realiseert voor gebruiker Windesheim tevens haar veelomvattende inbouwpakket.

De naastgelegen kantoortoren beslaat circa 15.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte. Het gehele gebouw kent een eigentijdse architectuur bestaande uit de twee torens met strakke belijning op een transparante plint.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op:
http://www.duravermeerbouwhengelo.nl/projecten/980/almere_de_landdrost
---