FNV Bouw
Gerechtigheid voor timmermannen Limburg Wonen

De kantonrechtbank Sittard-Geleen heeft uitspraak gedaan in de zaak over de ontbinding van de arbeidsovereenkomsten van 21 medewerkers van het Sittardse houtbedrijf Limburg Kozijnen. De kantonrechter vindt het aannemelijk dat het bedrijf moest sluiten door de malaise in de woningbouw. Maar, zo oordeelt de rechter, Limburg Kozijnen moet het personeel een passende financiële vergoeding bieden.

Hogere vergoeding
De werknemers hebben zich na eerdere reorganisaties de afgelopen jaren extra ingezet om Limburg Kozijnen draaiend te houden. De kantonrechter meent dat Limburg Kozijnen zich niet voldoende heeft ingespannen om een goed sociaal plan af te sluiten. De werknemers krijgen nu een vergoeding die voldoet aan de kantonrechtersformule. Die vergoeding is hoger dan het geldbedrag dat de directie van het kozijnenbedrijf de personeelsleden wilde geven.

De meeste van de 21 werknemers hebben heel lang voor het houtbedrijf gewerkt. Ze zijn allemaal lid van een vakbond en in 75 procent van de gevallen is dat FNV Meubel & Hout.

Gerechtigheid
Henk Panhuizen, regiobestuurder van FNV Meubel & Hout, is verheugd over de uitspraak en ziet hierin een stuk gerechtigheid. "Ook de kantonrechter doorzag de strategie van moederbedrijf Doorwin om onder het oude sociaal plan uit te komen. Nu staat vast dat de directie zich onvoldoende heeft ingespannen bij banken en aandeelhouders om het toen geldende sociaal plan te verlengen. Deze uitspraak toont aan dat het ook nu wel degelijk zin heeft om lid te zijn van een vakbond."
Publicatiedatum: 12-05-2011