Ingezonden persbericht

Bussum, 13 mei 2011

Veel interesse in reverse listing

Trading Update NV Dico International

NV Dico International maakt - conform art 5:25e van de Wet op het financieel Toezicht - haar trading update bekend. Deze trading update heeft betrekking op het eerste kwartaal van 2011 en de periode tot de datum van dit bericht.

Zoals eerder bericht heeft NV Dico International (Dico) in het eerste kwartaal een belangrijke mijlpaal bereikt. Sinds 4 maart 2011 is Dico weer genoteerd op de officiële markt NYSE Euronext Amsterdam en is de opgelegde noteringsmaatregel (artikel 6903/1 van het Rule Book 1) ingetrokken.

Het intrekken van de noteringsmaatregel was het gevolg van de homologatie van het crediteurenakkoord in oktober 2010 en verbetering van de balanspositie door de conversie van de lening van grootaandeelhouder Value8. Hiermee is Dico een nieuwe fase ingegaan. Met behulp van de grootaandeelhouder Value8 wordt onderzocht welke nieuwe bestemming er gegeven kan worden aan de beursgenoteerde vennootschap. Daarbij is een reverse listing - een omgekeerde beursgang door inbreng van activiteiten - een serieuze mogelijkheid.

Voor een reverse listing bestaat opvallend veel interesse. Er is in de eerste vier maanden van dit jaar met een groot aantal partijen gesproken over de mogelijke inbreng van activiteiten. Vanuit Dico-perspectief zal de selectie plaatsvinden op basis van:
* Een aantrekkelijke waardepropositie voor Dico aandeelhouders
* Winstgevendheid en winst per aandeel
* Verdere waardegroei op lange termijn

Voor wat betreft de financiële positie van Dico kan gemeld worden dat, gezien het lage kostenniveau, de financiële situatie bij Dico vrijwel gelijk is gebleven.
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal op 15 juni 2011 plaatsvinden. Hierin wordt onder andere een statutenwijziging voorgesteld waarmee de statuten zullen worden aangepast aan de laatste wet- en regelgeving. Voor de volledige agenda wordt verwezen naar de recent vernieuwde website van Dico (www.dicointernational.nl). De registratiedatum voor de vergadering is 18 mei 2011.

NV Dico International