HITT

Apeldoorn, 13 mei 2011

HITT trading update

HITT handhaaft positieve resultaatontwikkeling in eerste kwartaal 2011

De positieve resultaatontwikkeling van HITT in het tweede halfjaar 2010 kon in het eerste kwartaal van 2011 worden gehandhaafd. De grote bedrijvigheid voortgekomen uit de vele - in 2010 aangevangen - opdrachten is met een beperkte toename van personeel opgevangen. De orderportefeuille nam enigszins toe.

Vooral bij de scheepvaartactiviteiten in het Traffic segment is de bedrijvigheid groot, met als zwaartepunt Nederland, België en China. Naar verwachting zal dit in 2011 aanhouden. Een belangrijke mijlpaal is de oplevering van het verkeersbegeleidingssysteem voor de regio Den Helder.

Bij de luchtvaartactiviteiten zijn de eind vorig jaar verworven projecten in China van start gegaan. Vooral door uitbreidingsopdrachten bij bestaande klanten kon een redelijk rendement worden behaald. Het gaat hier om kortlopende opdrachten, reden waarom niet te zeggen is of deze trend zich het gehele jaar zal doorzetten.

De omzetontwikkeling uit verkoop van havenmanagementsystemen is na de stijgende tendens in het tweede halfjaar van 2010 enigszins afgezwakt.

De omzet en het resultaat in het Hydrografie segment zijn enigszins lager dan vorig jaar. De ontwikkeling van de nieuwe mobiele loodsunits ("portable pilot units") vergde nog bijzondere aandacht in het eerste kwartaal, maar is nu zo goed als voltooid en zal naar verwachting spoedig aan de omzet gaan bijdragen.

Acquisitie IVS en vrijval pensioenvoorziening

Bijzonderheden die zich na afloop van het eerste kwartaal voordeden maar die vanwege de bijzondere impact in dit persbericht vermeld worden, zijn de acquisitie van IVS en de vrijval van de pensioenvoorziening.

Eind april is de eerder aangekondigde overname van IVS voltooid, en heeft de formele aandelenoverdracht van de eigenaren van IVS aan HITT dochter QPS B.V. plaatsgevonden.

Op grond van de oude middelloonregeling werd conform de verslaggevingverplichtingen een voorziening van circa EUR 1,3 miljoen aangehouden voor hieraan gerelateerde toekomstige risico's. Inmiddels is met de werknemers van HITT Traffic een nieuwe pensioenregeling overeengekomen waardoor deze voorziening zal vrijvallen ten gunste van het resultaat.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2010 boekte HITT een omzet van EUR 36 miljoen en een nettowinst van EUR 2,2 miljoen. Eind 2010 werkten bij HITT 162 personeelsleden. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.