Heijmans N.V.
Heijmans bouwt, ook wanneer niet-voorgeschreven, alleen nog met duurzaam hout

Heijmans kiest er voor om in alle nieuwe projecten alleen nog duurzaam hout te gebruiken. Het besluit geldt ook voor projecten waarin dit niet is voorgeschreven, de extra kosten hiervan zijn voor Heijmans. Het betreft hout met een FSC of PEFC (met uitzondering van MTCC) keurmerk. Heijmans bevestigt hiermee haar voortrekkersrol in de branche om het gebruik van duurzame materialen te stimuleren en kwaliteit te bevorderen.

Duurzaam geproduceerd hout is afkomstig uit bossen die zodanig worden beheerd dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Met het gebruik van enkel duurzaam hout in de bouw wordt een aanzienlijke milieubijdrage gerealiseerd.

Als een van de initiatiefnemers van onder andere het Smart Energy Collective en de WNF Klimaat-scriptieprijs werkt Heijmans al jaren concreet aan de realisatie van deze doelstelling. Projecten als het energieneutrale In Goede Aarde in Boxtel, de realisatie van elektrische oplaadpalen voor de gemeente Amsterdam, de ontwikkeling van laag-temperatuur asfalt samen met Shell, illustreren de toonaangevende rol die van Heijmans op dit gebied vervult. Recent publiceerde Heijmans het duurzaamheidsverslag 2010 'duurzaamheid duurt het langst'. Dit is te downloaden op de website van Heijmans.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 ¤ 2,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

----------
Heijmans nv - http://www.heijmans.nl/