Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDDAM

UNIEK OPTREDEN VAN PHILIP GLASS IN AMSTERDAMSE MELKWEG

Op vrijdag 13 mei speelt Philip Glass, één van de grootste componisten van deze tijd, een concert in de Amsterdamse Melkweg. Het programma van dit unieke optreden, dat zal bestaan uit diverse werken in een wisselende, kleine bezetting, wordt speciaal voor de avond samengesteld door Glass. Ook zal de grootmeester de verschillende stukken zelf introduceren. Glass wordt vergezeld door de Days And Nights Festival Players, onder wie violist Tim Fain en harpiste Lavinia Meyer. De kaartverkoop voor het optreden start op woensdag 13 april.

Philip Glass kan zonder twijfel worden gerekend tot de belangrijkste componisten van de laatste vijftig jaar. Ook al wordt zijn muziek vaak omschreven als 'minimalist' - een term waar hij inmiddels zelf afstand van heeft genomen - zijn productie is dat allerrminst. In de laatste vijfentwintig jaar heeft Glass meer dan twintig opera's geschreven, acht symfonieën -- en nog enkele in de maak, concerten voor piano en diverse andere bezettingen, strijkkwartetten en kamermuziekstukken. Daarnaast heeft hij vele soundtracks voor speelfilms en documentaires op zijn naam staan, hetgeen hem diverse onderscheidingen heeft opgeleverd, waaronder een Golden Globe, en daarnaast drie Oscar-nominaties.

Het optreden in de Melkweg is een eenmalig, speciaal samengesteld programma met diverse stukken uit het rijke oeuvre van Glass. Het is een unieke gelegenheid om de pianist/componist in een dergelijke setting aan het werk te zien, waarmee nog maar eens de veelzijdigheid van Glass wordt benadrukt, die in zijn carrière veelvuldig heeft samengewerkt met popmuzikanten als David Bowie en David Byrne. Het optreden wordt gepresenteerd door de Melkweg in samenwerking met organisator Rob Malasch.

Vrijdag 13 mei, Melkweg Amsterdam,
PHILIP GLASS and Days And Nights Festival Players
Deur open 19.00 uur / aanvang 20.00 uur.
Tickets à ¤ 37,50 eur (standing) en ¤ 45,00 e0 eur (seated) (excl. servicekosten) zijn vanaf woensdag 13 april verkrijgbaar via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

---------------------------------