Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum/Brussel, 15 april 2011

NIEUWE DISNEY CHANNEL ORIGINAL MOVIE 'LEMONADE MOUTH' TIJDENS MEIMAAND FILMMAAND

Meimaand is filmmaand op Disney Channel. De hele maand mei zijn de leukste Disney films te zien en is de première van de nieuwe Disney Channel Original Movie Lemonade Mouth. Nablijven is nog nooit zo leuk geweest en wanneer de studenten erachter komen dat iedereen muzikaal is aangelegd besluiten ze een band te vormen. Lemonade Mouth is te zien op vrijdag 13 mei om 19.00 uur op Disney Channel.

Deze levendige, muziekgedreven film vertelt het verhaal hoe de band Lemonade Mouth tot stand komt nadat vijf ongemotiveerde studenten elkaar vinden. Olivia (Bridget Mendler uit Good Luck Charlie), Stella, Wen (Adam Hicks uit Zeke and Luther), Mo en Charlie lijken op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen te hebben, tot ze tijdens het nablijven per ongeluk een gezamenlijke liefde voor muziek ontdekken. Op aandringen van hun muzieklerares, besluiten ze een band te vormen en mee te doen aan de talentenjacht "Rising Star". Het is niet altijd even makkelijk, maar dankzij hard werken en vriendschap bereiken ze uiteindelijk toch de top.

Naast Lemonade Mouth zijn tijdens de Meimand Filmmaand op Disney Channel vele andere films te zien waaronder: Starstruck, Confessions of a Teenage Drama Queen, Get a Clue, Camp Rock en High School Musical.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. In Nederland is Disney Channel sinds oktober 2009 gratis te ontvangen voor alle UPC-abonnees. Sinds juni 2010 is de zender in heel Vlaanderen te ontvangen via Telenet en Belgacom.