Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Rozendaal, 2 mei 2011

Opening nieuw Klompenpad: Pelserpad in Ermelo

Op vrijdag 13 mei vindt in Ermelo de feestelijke opening plaats van het 32-ste Klompenpad: het Pelserpad. Wethouder Esther Verhagen van de Gemeente Ermelo en directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland openen het 15 kilometerlange wandelpad, dat door weilanden, langs akkerranden en over historische en nieuwe landgoederen in de buurtschappen Horst en Telgt gaat. Ontdek het mooie buitengebied van Ermelo. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij Schapenhoeve Telgt, Nijkerkerweg 38 in Ermelo met een vrolijk optreden van Circus Klomp. Daarna wordt een deel van de route gewandeld. Iedereen is van harte welkom. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Pelserpad is ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met de Gemeente Ermelo, enthousiaste vrijwilligers en particuliere grondeigenaren. Het Pelserpad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden.

Klompenpaden worden ontwikkeld door Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek ontwikkelen ze routes waar historische paadjes in ere worden hersteld en boerenland wordt opengesteld. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij lokale initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer. Doordat bewoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad, is men ook bereid om regelmatig de route na te lopen, schoon te houden en te onderhouden. Vrijwillgers die dit ook leuk vinden, kunnen zich melden bij Barbara Hine van Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026-3537444.

De brochure van Pelserpad is onder andere te koop bij het startpunt van het Klompenpad Schapenhoeve Telgt en de plaatselijke VVV. De route is in beide richtingen gemarkeerd met bruinrode klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Meer informatie over de Klompenpaden is te vinden op www.landschapsbeheergelderland.nl en www.klompenpaden.nl.

Het Pelserpad is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Gemeente Ermelo en de Nationale Postcode Loterij.