Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 6 mei 2011

'Gemaakt in Amersfoort XXL' op vrijdag 13 mei

Tijdens de 'Gemaakt in Amersfoort'-markt op vrijdag 13 mei presenteren makers van creatieve producten en diensten zich in het Oliemolenkwartier. Ook instellingen en bedrijven die werken aan nieuwe digitale diensten laten zien wat ze doen. Het is de derde keer dat deze kijk- en doe-markt wordt georganiseerd. Dit jaar wordt de markt gehouden tijdens de Europa Kijkdagen. De markt is op vrijdag 13 mei van 14.30 tot 20.00 uur op parkeerplaats Eemlaan.

Het bruist in Amersfoort van creatief talent en ondernemerschap. Tijdens de markt Gemaakt in Amersfoort XXL kunnen bezoekers kijken en ervaren wat de stad te bieden heeft op het gebied van beeld, geluid, tekst, design, 3D, games, architectuur, tuin- en productontwerp, online diensten en kunst. Tientallen ondernemers en kunstenaars presenteren hun werk deze dag. De markt is hèt podium van creatieve producten en diensten van Amersfoortse bodem, gepresenteerd door Amersfoort Creatieve Stad en Best of 033 (Bo0).

Digitale diensten
Instellingen en bedrijven die vanuit het project AmersfoortBreed werken aan nieuwe digitale diensten voor bewoners laten enkele voorproefjes zien. Een multitouchtable voor kinderen, demonstratie van online gitaarles en WijkTV in de praktijk, televisie voor en door bewoners. Stichting Bewoners Netwerken Amersfoort (SBNA) verzorgt een glasvezel-info-hoek over aanleg van glasvezel in de straat, glasvezelmodems in huis en aanbieders van diensten over glasvezel.

Opening
Om 14.30 uur wordt de markt geopend door burgemeester Lucas Bolsius en Remco van Lunteren, gedeputeerde van provincie Utrecht. Aansluitend reikt wethouder Gert Boeve (Economie en Wonen) de Gemaakt in Amersfoort-trofee uit. De prijs is voor het product of de dienst dat het meest bijdraagt aan het innovatieve en creatieve karakter van Amersfoort. Daarna is er tot 20.00 uur een doorlopend programma in poppodium De Kelder, in de tent op de binnenplaats van 'Eten bij De Vereeniging' en in het kunstenaarsatelier van de Zeepfabriek.

De gepresenteerde activiteiten en projecten worden mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie. Onder de naam Europa Kijkdagen worden in Nederland op 13, 14 en 15 mei projecten gepresenteerd die met Europees geld worden gesteund.

Meer informatie over Gemaakt in Amersfoort XXL is te vinden op www.amersfoort.nl/giaxxl

Noot voor de redactie,