Ingezonden persbericht


Krause parkeert haar pony in de gangen van de Blokhuispoort

Ruiger dan La Roux, poppier dan Elle Bandita, dat is Krause, het alter ego van Susanne Clermonts, die catchy synthpop en hysterische electropunk samenvoegt tot een sound waar je broekspijpen van gaan wapperen. Dat doet ze op haar debuutalbum 'No Guts, No Glory', geproduceerd door haar Groningse drum 'n' bass-stadgenoten Noisia, en dat doet ze op het podium, samen met een ritmesectie van vlees en bloed. Zelf zorgt Krause voor pompende electro en gierende gitaren en sexy outfits. De jongens van Fucking Breed (je kent ze wel, die gasten van Wakker!) gaan je met hyperige electro, hitsige house, dikke dubstep, harde hiphop, beukende baltimore en andere toffe muziek laten losgaan! Aanvang is 20:00 uur, de entree 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Krause kent het clubcircuit inmiddels op haar duimpje. Ze trad op tijdens Noorderslag, Eurosonic en het Amsterdam Dance Event en deelde het podium met grote dance namen als onder andere The Ting Tings, CSS en Vive La Fête, en ook het buitenland is niet langer veilig voor het muzikale geweld dat Krause de speakers doet klappen. Live bestaat haar interdisciplinaire set niet alleen uit pompende electro en zware gitaren, maar wordt aangekleed met een vj-show. Onlangs heeft ze haar spraakmakende onewomanshow uitgebouwd met een live-band. "Dat levert een geweldige dynamiek op. In je eentje kan het uiteindelijk toch wat eendimensionaal worden. Het voordeel is nu dat ik de tracks op mijn laptop zoveel mogelijk kan strippen. Helemaal zonder kan ik niet, ik maak tenslotte elektronische muziek."

Fucking Breed had ook Fucking Feest kunnen heten. Het feesten zit Jurrien en Martin in het bloed. Pas 5 jaar geleden mixten deze heren voor het eerst electro, house, dubstep, hiphop en ga zo maar door en zette hiermee iedereen tot in de late uurtjes aan het dansen. Met groot succes want tegenwoordig organiseren deze partyanimals hun eigen feesten: WAKKER!

Is slapen dus ook niet je grootste hobby en hou je wel van een feestje? Put on your dancing shoes and GO!

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het

biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze

optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: Krause + Fucking Breed

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 13 mei 2011.

Entree: E 6,-




Ingezonden persbericht