Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Vrijdag 13 mei
Rock&Roll met
MAD DOG AND THE SMOKIN J'S + STINGRAYS
20:00 uur / ¤5,-

Zaterdag 14 mei
KOFI BAKER'S TRIBUTE TO CREAM
21:00 uur / ¤10,-

Zondag 15 mei
ZIGGI RECADO + DUB INCORPORATION
Special guest Brainpower
15:00 uur

---

ROCK 'N' ROLL, KOFI BAKER'S CREAM TRIBUTE en TOP-REGGAE IN POPPODIUM HET BOLWERK Met Mad Dog and the Smokin J's, Stingrays, Kofi Baker's Tribute to Cream, Ziggi Recado, Brainpower en Dub Incorporation

Het is een fijn en gevarieerd weekend in Poppodium Het Bolwerk, Sneek, met voor ieder wat wils. Op vrijdag 13 mei start het weekend met rock 'n' roll van Mad Dog And The Smokin J's en Stingrays. Mad Dog uit Colorado brengt je een geweldige mix van oldskool rockabilly, outlaw country en hillbilly. Ben je een Stray Cats en The Reverend Horton Heat fan, dan is Mad Dog & The Smokin J's helemaal iets voor jou! Op zaterdag 14 mei zal Kofi Baker's Tribute to Cream in Het Bolwerk optreden. Kofis band is de ultieme Cream tribute: Kofi Baker, Tony Spinner en Ric Fierabriacci brengen een combinatie van Creams innovatieve en experimentele stijl met virtuoos talent. Op zondagmiddag 15 mei is het een lazy sunday afternoon vol reggea. Ziggi Recado zal samen met zijn ijzersterke begeleidingsband The Renaissance Band en Brainpower, en de Franse top van de reggae Dub Incorporation, de zomervibes naar Het Bolwerk brengen.

Vrijdag 13 mei is het weer tijd voor lekkere rock 'n' roll van Mad Dog And The Smokin J's. Dit trio uit Denver/Colorado brengt je een geweldige mix van oldskool rockabilly, outlaw country en hillbilly. De band serveert je een jambalaya van ongeveer alles wat een goeie band in huis zou moeten hebben. Invloeden van o.a. Eddy Cohran, Elvis, Chuck Berry, The Stray Cats, Johnny Cash, Hank Williams ,Johnny Horton & Mike Ness (Social Distortion) maar gebracht met de attitude van ene Johnny Rotten. Ben je een Stray Cats en The Reverend Horton Heat fan, dan is Mad Dog & The Smokin Js helemaal iets voor jou! Dus doe gerust een dansje en schreeuw af en toen eens Yeeha!

Op zaterdag 14 mei kan je genieten van alle Cream nummers, gespeeld door de zoon van Ginger Baker: Kofi. Nadat Kofi zijn vader, Ginger Baker, had zien spelen bij de Cream-reünie in The Royal Albert Hall in 2005, vond Kofi dat hij verder moest gaan waar zijn vader gestopt was. Kofis band is de ultieme Cream tribute: een combinatie van Creams innovatieve en experimentele stijl met virtuoos talent. Kofi Bakers Tribute to Cream doet daarnaast ook nummers van Blind Faith en Jimi Hendrix. Het dynamische trio - Kofi Baker, Tony Spinner en Ric Fierabriacci brengen je terug naar de mood en energie van de late 60's en 70's met een toevoeging van hun eigen onderscheidende stijl.

Op zondag 15 mei kan je vanaf 15.00 uur gaan dansen en heupwiegen op de reggea van Ziggi Recado en zijn Renaissance Band, special guest Brainpower en de Franse topreggae-act Dub Incorporation. Eigenlijk is er ook geen betere dag voor reggae dan een zondag, en dan liefst een lazy sunday afternoon. Dub Inc. is in Frankrijk dé reggaeband (ze spelen in zalen van 5000 man en meer) en klinkt als een reggae big band in een drukke straat, meestal in speels Engels of scanderend Frans, zolang het maar vrolijk is. Faites du bruit pour Dub Inc! De in Rotterdam geboren, maar op de Caribbean opgegroeide reggaezanger Ziggi timmert hard aan de weg. Samen met zijn ijzersterke begeleidingsband The Renaissance Band en special guest Brainpower, brengt Ziggi de zomervibes alvast naar Het Bolwerk.