Politie Twente

Pinpas gestolen
Holten
Van een 80-jarige vrouw uit Holten is dinsdag 10 mei omstreeks 15.10 uur de pinpas ontvreemd.

De vrouw deed boodschappen bij een winkel aan de Dorpsstraat. In de winkel liepen er twee vrouwen met een klein kind bij haar in de buurt. Toen zij haar boodschappen in haar auto deed, sprak één van de vrouwen haar aan. Terwijl deze vrouw haar aandacht bleef vragen, deed de andere een greep in haar tas, die zij voorop haar buik droeg. Ze miste in eerste instantie haar portemonnee en sprak de vrouw hierop aan. De vrouw gaf als antwoord dat de portemonnee in haar boodschappentas moest zitten. Dit bleek inderdaad het geval en terwijl de 80-jarige de portemonnee pakte, verdwenen de twee vrouwen. Bij controle bleek dat er geen geld was verdwenen, maar wel de pinpas was gestolen. De vrouw heeft deze direct bij de bank geblokkeerd. Er is geen geld van haar rekening opgenomen.

Signalement van de daders:

Dader 1:

- Ongeveer 30 jaar

- Lang donker haar

- Slank postuur

- Donkere kleding

- Droeg meisje van ongeveer 2 jaar op de arm
- Opvallend was dat zij geen ondertanden had

Dader 2:

- Ongeveer 25 jaar

- Lang donker haar

- Slank postuur

- Nette fleurige kleding

Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Holten 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011044396)

Snelheidscontrole
Oldenzaal
Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft Politie Twente donderdagochtend 12 mei een snelheidscontrole gehouden aan De Matenstraat. Er zijn geen overtredingen geconstateerd. (2011044442)

Twee bromfietsers krijgen leerstraf 49 cc Politie Twente heeft twee bromfietsers aangehouden die in aanmerking komen voor een leerstraf 49 CC.

Hengelo
Aan de Marskant werd donderdag 12 mei rond 19.10 uur een 16-jarige bromfietser uit Zenderen aangehouden en voor controle meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog was (90 km/h). Ook was de bromfiets niet voorzien van spiegels. De jongen krijgt een leerstraf 49 cc.

Vroomshoop
Vrijdag 13 mei omstreeks 05.40 uur een 17-jarige bromfietser uit Den Ham aangehouden die met hoge snelheid over de Noorderweg reed. Ook deze jongen werd met zijn bromfiets meegenomen naar het politiebureau ter controle. De constructiesnelheid van de bromfiets bleek te hoog (74 km/h) en het kentekenplaatje was niet op de juiste plek bevestigd. Ook deze jongen krijgt een leerstraf 49 cc.

Leerstraf 49 cc
De leerstraf 49 cc is er voor jongeren die met de bromfiets of scooter een ernstige verkeersovertreding begaan, gevaarlijk gedrag vertonen of overlast veroorzaken. Zij krijgen van de verkeersofficier van justitie de mogelijkheid om in plaats van strafvervolging en fikse boete te kiezen voor leerstraf 49cc. Dat is een intensief programma met praktijklessen en groepsdiscussies.

De leerstraf bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur (totaal 15 uur) en wordt in de buurt van de deelnemers gegeven. In de leerstraf wordt ingegaan op:
- de oorzaken van te hard en gevaarlijk rijden en de keuzes die je als jongere maakt
- de inschattingen van de eigen voertuigbeheersing en de werkelijkheid
- de plannen voor verkeersdeelname in de toekomst en de mogelijkheden hiervan. Onderzoek wijst uit dat dit effectiever is dan een boete uitdelen.

De leerstraf is ontwikkeld door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en ging in 2008 van start. Het ROVO werkt samen met het openbaar ministerie arrondissement Almelo, Politieregio Twente en Buro Tab. De Twentse gemeenten stelden geld beschikbaar voor het verkeersveiligheidsproject. (2011044638 / 2011044702)

Rijbewijs kwijt na rijden met alcohol op Hengelo
Van een 51-jarige man uit Spijkernisse is donderdag 12 mei het rijbewijs ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De man werd omstreeks 00.30 uur aan de Breemarsweg aangehouden. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1,12 promille aangaf. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011044669)

Botsing op Goorseweg
Hengevelde
Een 23-jarige vrouw uit Haakbergen is donderdag 12 mei gewond geraakt bij een aanrijding aan de Goorseweg.

De vrouw zat als passagier in de auto bij een 25-jarige man uit Haaksbergen. Zij reden vanuit de richting Hengevelde. Een auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Neede, reed in tegenovergestelde richting en sloeg linksaf de Heggelerveldsweg in. De 30-jarige man zag hierbij de auto van de twee uit Haaksbergen over het hoofd. De 23-jarige vrouw had last van haar hand en heeft zichzelf gemeld bij een ziekenhuis. (2011044657)

Scooterrijder belandt in sloot Almelo
Een 40-jarige man uit Almelo is donderdag 12 mei met de scooter in een sloot beland aan de Leemslagenweg.

De man bleek een bocht te hebben gemist. Agenten die ter plaatse kwamen hadden het vermoeden dat de man alcohol had genuttigd en onderwierpen hem aan een blaastest. Deze gaf inderdaad aan dat er alcohol in het spel was. Een ambulance heeft de man met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht, waar ook een bloedproef werd afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2011044672)

Inbraak in studentenwoning
Enschede
In de studentenwoning aan de Steenweg is donderdag 12 mei tussen 21.20 en 00.00 uur ingebroken.

Er zijn meerdere goederen ontvreemd. Onder meer is een handtas gestolen, waarin ook autosleutels zaten. De bijbehorende auto, een blauwe Suzuki Alto met kenteken XR-GV-26, is eveneens gestolen. De bewoners hebben niks van de inbraak gemerkt.

Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van de inbraak of die weten waar de gestolen auto zich bevindt. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Oost 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011044679)

Ongeval met letsel
Rijssen
Een 79-jarige fietsster uit Rijssen is donderdag 12 mei gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De 79-jarige fietste op de Prins Willem Alexanderstraat en reed de Wijnand Zeeuwstraat op zonder voorrang te verlenen aan het daar rijdende verkeer. Een 33-jarige automobiliste uit Rijssen had de vrouw zien aankomen en had vaart geminderd. Toen de 79-jarige vrouw toch doorreed de Wijnand Zeeuwstraat op, heeft de 33-jarige vrouw vol geremd, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De 79-jarige vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011044434)

Man aangehouden na bedreigen taxichauffeur Hengelo
Een 17-jarige man uit Hengelo werd vrijdag 13 mei aangehouden, omdat hij een taxirit niet wilde betalen en de taxichauffeur heeft bedreigd.

Vrijdagmorgen 13 mei omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een schermutseling op de Helmersstraat in Hengelo. Een taxichauffeur uit Amersfoort moest een man naar Hengelo brengen. In Hengelo weigerde de man de taxirit vanaf Amersfoort te betalen en stapte snel uit de taxi. Tijdens het pakken van zijn bagage ontstond een schermutseling tussen de taxichauffeur en de 17-jarige Hengeloër. De taxichauffeur werd ernstig bedreigd waarna hij de man liet gaan. De politie werd direct ingeschakeld. Omstreeks 04.00 uur zagen agenten de man lopen op de Nieuwstraat. Hij werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Bij navraag bleek de man ook al een bekeuring had voor zwartrijden in de trein de avond ervoor. (2011044686)

Winkelboef aangehouden
Enschede
Een 29-jarige man uit Enschede werd donderdag 12 mei aangehouden, omdat hij jas had gestolen uit een winkel in Enschede.

Donderdag 12 mei omstreeks 18.00 uur zag een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Deurningerstraat in Enschede een onbekende man een jas meenemen zonder te betalen. De man werd aangehouden door de medewerkers en werd direct overgedragen aan de politie. De 30-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011044579)

Diverse goederen gestolen bij insluipingen Oldenzaal
In de nacht van donderdag 12 mei werden diverse goederen gestolen bij insluipingen in twee schuren en een woning aan de B.A.A. Engelbertinklaan in Oldenzaal. Uit een woning werd een TV gestolen en uit twee schuren waren fietsen gestolen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstallen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (201144242)

13-jarige jongen aangehouden voor mishandeling leeftijdsgenoot Almelo
Donderdag 12 mei werd een 13-jarige jongen uit Almelo aangehouden, omdat hij verdacht wordt een leeftijdsgenoot te hebben mishandeld.

Vrijdag 29 april werd een 13-jarige jongen uit Almelo mishandeld op de Dahliastraat in Almelo. Toen de 13-jarige een groepje jongeren voorbij fietste werd hij van zijn fiets getrapt. Hij werd bespuugd, getrapt en zijn fiets werd vernield. De politie startte een onderzoek. Na aanleiding van het onderzoek kon donderdag 12 mei een 13-jarige jongen worden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid van de mishandeling. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De ouders van de 13-jarige zijn in kennis gesteld. (2011039932)

Man voorkomt diefstal fiets
Enschede
Een 40-jarige bewoner van de Akeleistraat in Enschede zag vrijdagmorgen 13 mei omstreeks 03.30 uur dat een onbekende jongen de fiets van zijn vrouw wilde stelen. De man kon tijdig ingrijpen waardoor een worsteling ontstond tussen de bewoner en de fietsendief. De fietsendief wist toch te ontkomen en ging er lopend in de richting van de Oosterstraat vandoor. Mogelijk is de fietsendief gewond geraakt door de worsteling. De fiets van de onbekende man bleef achter. Bij navraag bleek deze fiets van diefstal afkomstig is. De fietsendief heeft het volgende signalement: . Ongeveer 15-17 jaar oud
. Licht getint uiterlijk
. Zwart haar met stekels
. Hij droeg een groen/blauwe trui met capuchon . Hij is ongeveer 1,80 meter groot Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of herkennen de fietsendief aan het omschreven signalement. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011044691)

Politie zoekt getuigen van aanrijding scooterrijder Haaksbergen
Donderdagavond 12 mei heeft een aanrijding plaats gevonden op de Goorsestraat in Haaksbergen.

Volgens getuigen haalde omstreeks 21.15 uur, een 25-jarige Haaksbergernaar, die op een gifgroene scooter reed, kort voor de aanrijding een automobilist links in en reed vermoedelijk verder langs de verkeerde zijde van de vluchtheuvel. Daar is de 25-jarige scooterrijder in aanrijding gekomen met een bestelbus van een 44-jarige man uit Haaksbergen. De bestelbus stond aan de linkerkant van de weg geparkeerd. De politie heeft de scooter in beslag genomen voor verder onderzoek. Tijdens het onderzoek kreeg de politie een grote mond van de daar aanwezige jeugd.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. De politie is met name op zoek naar de bestuurder die links werd ingehaald door de gifgroene scooter. Getuigen worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Haaksbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011044629)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Vrijdag 13 mei 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --