Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-05-2011

TROS-DIRECTEUR PETER KUIPERS: 'WE GAAN ZEKER
DOOR MET HET EUROVISIE SONGFESTIVAL'

TROS-directeur Peter Kuipers is enorm teleurgesteld dat het niet is gelukt door te dringen tot de finale van het Eurovisie Songfestival. 'We hebben er met het hele team alles aan gedaan', zegt hij. '3JS zijn fantastische muzikanten op wie ik uiterst trots ben. Ik vind het moedig en dapper dat zij Nederland hebben vertegenwoordigd. Ze hebben een mooi nummer geschreven dat staat als een huis. Helaas heeft Europa het niet op de juiste waarde geschat. We gaan de komende maanden nadenken over de inzending van 2012, maar één ding staat buiten kijf: de TROS gaat zeker door met het Songfestival'.

De tweede halve finale was gisteravond goed voor de nummer 1-notering in de kijkcijfer Top 25. Ruim 2 miljoen mensen zagen de verrichtingen van 3JS. Bijna eenderde van alle kijkers stemden af op het Eurovisie Songfestival bij de TROS, dat een kijktijdaandeel had van 31,4 procent. Het Journaal volgt op ruime afstand met 1,6 miljoen kijkers.

Peter Kuipers: 'Dankzij de TROS leeft het Songfestival weer als nooit tevoren. Dat blijkt onder meer uit de kijkcijfers en de lovende kritieken van de afgelopen weken. Als we deze teleurstelling te boven zijn, starten we vol goede moed met de voorbereidingen voor volgend jaar.'

Voor meer informatie over het Songfestival kijk op: www.songfestival.nl