Nederlands fotomuseum


Van slideshow tot webdocumentaire

19-05-2011 - 21-05-2011

Driedaags symposium over het gebruik van multimedia door fotografen. Een breed aanbod van projectpresentaties, discussies, workshops en expertmeetings met in de avond lezingen van internationale sprekers als Paul Moakley (TIME Magazine), Alexandre Brachet (Upian.com), Bjarke Myrthu (StoryPlanet.com) en Adrian Kelterborn (Magnum in Motion / Magnum Photo). Afsluitend is er een borrel met gelegenheid tot netwerken.

photostories.jpg

Met PhotoStories kan de Nederlandse fotograaf nader kennis maken met verschillende perspectieven op het gebied van nieuwe media. Tijdens dit symposium wordt dieper ingegaan op thema's als: `Nieuwe manieren van verhalen vertellen', `Wat is nou eigenlijk een webdocumentaire?' en `Gebruik van audio- en beeldmateriaal in een online verhaal'.

Symposium PhotoStories
Donderdagavond gaat het driedaags symposium PhotoStories van start met een lezing in LantarenVenster. Overdag op vrijdag en zaterdag bestaat het programma uit verschillende onderdelen. Internationale gasten bieden perspectieven op het onderwerp. In de projectpresentaties worden verschillende praktijkgerichte voorbeelden uitgelicht en is er veel ruimte voor vragen en dialoog. Hierna volgen in kleinere groepen meetings met experts uit binnen- en buitenland. Tegelijkertijd vindt er een miniworkshop plaats voor een kleinere groep die in de middag kennis maakt met Magnum in Motion en StoryPlanet.com op een praktijkgerichte manier.

In de avond vinden lezingen en discussies plaats met toonaangevende sprekers. Gasten zijn onder anderen, Jeremy Mendes (interactive designer en director bij o.a. National Filmboard of Canada), Alexandre Brachet (Producer en CEO van het Franse Upian.com), Bjarke Myrthu (CEO en oprichter van online platform StoryPlanet.com), Paul Moakly (adjunct director of photography van TIME Magazine), Adrian Kelterborn (Magnum in Motion / Magnum Photos, Multimedia producer), Gideon Mendel (freelance fotojournalist).

Kaarten
EUR 100 - Symposium 19_20_21 mei (incl. opening)

EUR 15 - Openingsavond donderdag 19 mei 20 uur
EUR 70 - Middag- en avondprogramma vrijdag 20 mei
EUR 50 - Middagprogramma zaterdag 21 mei

Kaarten voor studenten en jaarkaarthouders
EUR 90 - Symposium 19_20_21 mei (incl. opening)

EUR 12 - Openingsavond donderdag 19 mei 20 uur
EUR 63 - Middag- en avondprogramma vrijdag 20 mei
EUR 45 - Middagprogramma zaterdag 21 mei

Kaartverkoop via online webwinkel van het museum.

Workshop `Multimedia Storytelling for Photographers'. Donderdagochtend start de driedaagse workshop `Multimedia Storytelling for Photographers', door Henrik Kastenskov van Bombay Flying Club voor een selecte groep. Bombay Flying Club is een audiovisueel productiehuis dat is opgericht door drie fotojournalisten uit Denemarken en Canada. Tien deelnemers met een multimedia plan worden geselecteerd en mogen deelnemen aan deze workshop. Er wordt gedurende drie dagen gewerkt aan een introductie van het plan. Op dag twee en drie volgen de deelnemers het middagprogramma van het symposium. Op dag drie worden de projecten gepresenteerd aan een internationale jury. Drie projecten worden geselecteerd voor een vervolgtraject.

CALL FOR ENTRIES
De workshop is voor maximaal tien deelnemers. Selectie zal plaatsvinden op basis van een kort uitgewerkt idee voor een multimediaal project, motivatie en korte CV.
Deelnamekosten zijn EUR 390, inclusief het middag- & avondprogramma en lunch & diner. Insturen via het formulier op de website www.photo-stories.org .
Deadline voor inzendingen is 19 april 2011

Kijk voor meer informatie, het gehele programma, kosten en aanmelden op

Photostories wordt georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met PhotoQ, Paradox, Noorderlicht, IDFA DocLab en Jenny Smetsen is een initiatief van de intendant documentaire fotografie, met financiële steun door het Fonds BKVB.