Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

PvdA wil 'social return' als contractvoorwaarde provincie

De PvdA wil dat de provincie Noord-Holland bij grote aanbestedingen 'social return' als contractvoorwaarde opneemt. In het contract wordt dan afgesproken dat bij de uitvoering ook mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet. De provincie zou hierbij het voorbeeld van de Rijksoverheid moeten volgen. PvdA-statenlid Adnan Tekin heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

De Rijksoverheid neemt met ingang van 1 juli 2011 bij inkopen en aanbestedingen 'social return' als contractvoorwaarde op. Deze maatregel houdt in dat het Rijk bij aanbestedingen boven ¤ 250.000 in het contract opneemt dat er bij de uitvoering van de opdracht ook mensen moeten worden ingezet met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier wil de Rijksoverheid extra werkervaringsplekken creëren.

PvdA-statenlid Adnan Tekin: 'Ook de provincie Noord-Holland is een grote opdrachtgever. De PvdA is dan ook van mening dat de provincie het voorbeeld van het Rijk zou moeten volgen en ook social return als contractvoorwaarde moet opnemen bij grote aanbestedingen.'


*** EINDE PERSBERICHT ***