VerkeersInformatieDienst

Grote hinder verwacht door afsluiting A20

13 mei 2011, 13:49
De A20 Hoek van Holland Gouda zal dit weekend volledig worden afgesloten tussen het knooppunt Kleinpolderplein en het knooppunt Terbregseplein. Dit heeft te maken met de sloop van het Hofplein viaduct. Het viaduct wordt gesloopt omdat het niet langer wordt gebruikt. Hiermee komt er ruimte om de invoegstrook vanaf Rotterdam-Centrum wat te verlengen, waardoor de doorstroming op de A20 wordt bevorderd.

De werkzaamheden starten vanavond om 23:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. Zowel Rijkswaterstaat als de VerkeersInformatieDienst denken dat de hinder voor het verkeer groot zal zijn. Om weggebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn, worden in opdracht van Rijkswaterstaat zo'n 20 displays geplaatst met daarop de reistijd via alternatieve routes. Voor het inwinnen van die reistijdinformatie wordt gebruik gemaakt van gegevens van wegbeheerders, maar worden ook reistijden gemeten met VID's Bluetooth meetsysteem (VBM). Via een tijdelijke camera kan de sloop van het viaduct via internet worden gevolgd.

Zodra de werkzaamheden aanstaande maandag zijn afgerond en de rijbanen van de A20 vrijgegeven worden, zal de Maastunnel worden afgesloten in de richting van Noord naar Zuid. De Maastunnel is een belangrijke oeververbinding in Rotterdam.

Meer informatie is te vinden op werkzaamheden A20.