Persbericht

Service2Media faciliteert internationale smartphone apps voor Al Jazeera ~Apps van Arabische nieuwszender gebouwd op App Lifecycle Platform van Nederlandse Service2Media ~

Amersfoort, 13 Mei 2011 - Service2Media, wereldwijd aanbieder van geavanceerde oplossingen voor smartphones en tablets, heeft vandaag de lancering van Al Jazeera's nieuwe nieuwsapplicatie bekendgemaakt. De apps zijn ontwikkeld op Service2Media's App Lifecycle Platform.

Service2Media, lid van het BlackBerry® Alliance Program, heeft eerder apps gebouwd voor internationale mediabedrijven. Deze ervaring en het feit dat Service2Media door middel van een eigen App Lifecycle Platform apps over verschillende mobiele platformen kan uitrollen, hebben de keuze van Al Jazeera voor de geavanceerde app leverancier bepaald.

De Arabische nieuwszender wilde zich onderscheiden van 'traditionele' nieuws apps, door ontwikkeling van apps met een sterke gebruiksvriendelijkheid en tegelijkertijd een unieke 'look-and-feel'. Zo is er in het design gebruik gemaakt van features zoals het selecteren van nieuwscategorieën, ondersteund met video- en fotomateriaal. Daarnaast hebben de apps meerdere mogelijkheden om door artikelen te browsen zoals een 'full article view', een 'quick scan' en 'view next'.

De apps zijn beschikbaar voor smartphones die draaien op Blackberry OS, en Android en zijn voorbereid op extreme gebruikersaantallen. Door recente ontwikkelingen in het Midden Oosten moet het platform van Service2Media rekening houden met gebruikersaantallen die met een factor twintig stijgen tijdens belangrijke nieuwsontwikkelingen.

De Al Jazeera apps zijn nu in een Engelse versie beschikbaar. Binnenkort volgen Arabische versies met een eigen look-and-feel en kleurenschema.

"We zijn vereerd dat we de mogelijkheid krijgen om Al Jazeera met ons App Lifecycle Platform te ondersteunen", aldus Geert Kolthof, CEO Service2Media. "Een nieuwszender met een reputatie zoals dat van Al Jazeera, verdient alleen maar het beste en we zijn dan ook trots dat ze in ons een strategisch partner voor de toekomst zien."