Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

KNWU in de bres voor tijdrijden
Eerste tijdrit met volledige damestop tijdens Olympia's Tour 2011

Nieuwegein, 13 mei 2011 - Tijdrijden is een discipline binnen de wielersport die in Nederland de afgelopen jaren te weinig aandacht heeft gehad. De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) wil tijdrijden stimuleren en start daarom in 2012 met een volledige tijdritcompetitie over zes grote wedstrijden. Tijdens Olympia's Tour 2011 wordt een begin gemaakt met de organisatie van een tijdrit voor elite vrouwen. De complete Nederlandse damestop staat op vrijdag 20 mei aan de start voor de tijdrit in Reuver.

KNWU geeft in 2011 een aanzet tot de tijdritcompetitie in 2012. De parkoersen voor de tijdritten tijdens Olympia's Tour (20 mei) en de Eneco Tour (proloog) worden gebruikt voor het organiseren van wedstrijden voor Nederlandse talenten. De KNWU kan op deze manier gebruik maken van de infrastructuur van de al bestaande wedstrijden. In 2012 start de KNWU met de KNWU tijdritcompetitie over zes wedstrijden voor de junioren, beloften en elite (mannen en vrouwen).

De KNWU vindt de aandacht voor tijdrijden noodzakelijk. Het is een Olympische discipline en daarnaast worden bijna alle grote rondes (Giro, Tour de France, Vuelta) beslist in de tijdritten. Op dit moment is alleen het NK tijdrijden een groots opgezette Nederlandse wedstrijd. Voor de ontwikkeling van de renners is het onmisbaar dat ze vaker tijdritten kunnen rijden. Met de start van de KNWU tijdritcompetitie is dat mogelijk.

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht