T.L. Osborns kleinzoon houdt genezingsdienst in Harderwijk


HARDERWIJK, 20110502 -- Vrijdag 13 mei 2011 spreekt Dr. Tommy Ray O’Dell tijdens een genezingsdienst in Het Anker in Harderwijk. De uit Tulsa, Oklahoma afkomstige evangelist reist al dertig jaar met zijn Nederlandse vrouw de wereld rond, en overal waar hij preekt worden er vele zieken genezen, waaronder blinden, doven en lammen.

In 1958 stonden alle kranten in Nederland bol van een spectaculaire happening die plaatsvond op het Malieveld in Den Haag. Elke avond verzamelden zich 100.000 mensen om naar een jonge Amerikaanse evangelist te luisteren. Hij preekte een eenvoudig evangelie, maar als hij ging bidden voor de zieken gebeurden er aan de lopende band wonderen. Mensen stonden op uit rolstoelen en anderen getuigden te zijn genezen van allerlei ziektes.

De komst van deze evangelist, T.L. Osborn, bracht een geestelijke opleving teweeg in Nederland, toen allerlei kerken en gelovigen een oude Bijbelse waarheid gingen herontdekken, namelijk de genezende kracht van Jezus Christus.

Nu, 53 jaar na dato, lijkt de geschiedenis zich te herhalen. De boodschap is hetzelfde, de wonderen zijn hetzelfde, en de evangelist is de kleinzoon van deze (nog in leven zijnde) T.L. Osborn. Net als zijn opa organiseert Tommy Ray O’Dell over de hele wereld grote evangelisatiecampagnes, die door vele tienduizenden mensen bezocht worden, en waar op de prediking van het Evangelie vele wonderen volgen. Overal waar O’Dell spreekt ziet hij blinde ogen en dove oren geopend worden, en lammen die weer kunnen lopen. Het is alsof Bijbeldagen weer herleven. De verwachting is dat ook in Harderwijk vele zieken zullen komen, en dat er ook velen genezen zullen worden.

De genezingsdienst wordt georganiseerd door de Harderwijker Jop van der Bijl, die onlangs een cd heeft uitgegeven met allemaal Bijbelteksten die spreken over Goddelijke genezing. Halverwege de tachtiger jaren van de vorige eeuw woonde Van der Bijl in Afrika, om voor Tommy Ray O’Dell zijn evangelisatiecampagnes te organiseren. Na terugkomst uit Afrika richtte Van der Bijl de jongerenkerk Jesus is the Rock op, die in de negentiger jaren op de Veluwe flink wat stof deed opwaaien.

De avond wordt gehouden in Het Anker, Zuiderzeepad 3 te Harderwijk, en begint om 19:30 uur. Het gaat niet uit van een bepaalde kerkelijke richting en iedereen is vrij om te komen. De toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Naast prediking en gebed voor zieken zal Tommy Ray O’Dell ook een aantal zelfgeschreven bluesnummers ten gehore brengen.

Meer informatie: www.tommyray.org en www.woordenvangeloof.nl





Woorden van Geloof