De A-bike City: Sinclairs vouwfiets krijgt toch grotere wielen


ROTTERDAM, 20110513 -- Sir Clive Sinclair is overstag gegaan. De A-bike is vanaf nu ook verkrijgbaar in een grotere variant met 8” luchtbanden. A-bike uitvinder Sir Clive Sinclair wilde voorheen niet aan een ontwerp met grotere wielen, omdat dat tot gevolg zou hebben dat de A-bike groter en zwaarder zou worden. Echter, vanwege de grote vraag vanuit de hele wereld om een A-bike met grotere wielen is het A-bike designteam uiteindelijk toch aan de slag gegaan, met als resultaat de A-bike City.

[A-bike City] Opgevouwen is de A-bike City zo’n 10 cm breder dan de voorgangers, uitgevouwen meet deze kleine vouwfiets 8 cm meer in zowel de hoogte als breedte. Als gevolg van het grotere frame en de grotere wielen rijdt de A-bike City comfortabeler, lichter en sneller. Op zijn voorgangers na blijft de A-bike City de kleinste en lichtste fiets ter wereld, met een gewicht van 6,3 Kg.

Groter, maar past nog altijd in een tas
[A-bike City opgevouwen] De keuze voor grotere wielen heeft er toe geleid dat ook het frame groter is geworden, dit was onvermijdelijk: het breedste deel van een opgevouwen A-bike waren immers altijd al de banden. Opgevouwen meet de A-bike City 69cm x 42cm x 20cm, uitgevouwen komt deze op 108cm x 78cm x 44cm, het gewicht is 6,3 Kg. De A-bike City is nog altijd voorzien van het unieke telescopische buizen en remkabel systeem, waardoor de A-bike snel en eenvoudig tot een klein pakketje kan worden gevouwen dat in een tas past. Daarnaast is de A-bike City nog altijd uitgerust met een twee-traps aandrijving en bestaat het frame volledig uit niet roestende materialen.

Meer comfort
Het zadel van de A-bike City is ook groter geworden. Samen met de grotere banden en de langere wielbasis leidt dat ertoe dat de A-bike City aanzienlijk comfortabeler, sneller en stabieler is dan de eerdere generaties A-bikes. Obstakels en oneffenheden op de weg worden makkelijker genomen. Bij een normale trapsnelheid rijdt de A-bike City ruim 23 km/u. Ondanks dat de A-bike City iets groter is, zal hij nog altijd makkelijk passen in de kofferbak van een auto, iedere bakskist van een boot of bagagerek van bus of trein.

Waar te koop
De A-bike City is in Nederland, België en Luxemburg voorlopig exclusief te bestellen via de vernieuwde webshop www.abike-shop.nl voor € 349 (incl. BTW) en wordt binnen één dag geleverd. Via deze website zijn ook reserve onderdelen en accessoires verkrijgbaar, tevens vindt men hier alle informatie m.b.t. de A-bike en bijvoorbeeld instructie videos voor het vouwen van de A-bike en het plegen van onderhoud.

Over A-bike
A-bike is een uitvinding van Sir Clive Sinclair, een Britse uitvinder die reeds vele baanbrekende innovaties op zijn naam heeft staan. De vraag “Hoe minimaliseer je het gewicht en optimaliseer je de opvouwbaarheid zonder in te hoeven leveren op functionaliteit" heeft voortdurend centraal gestaan bij de ontwikkeling van de A-bike. In Nederland, België en Luxemburg wordt de A-bike exclusief verkocht via www.abike-shop.nl, een webshop van VentureHills B.V.. VentureHills B.V. is het bedrijf van twee jonge Rotterdamse ondernemers, ondermeer bekend van de YikeBike en de BladeFish. Bezoekt u voor meer informatie over VentureHills BV de website www.venturehills.eu