Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Maakt u de Duurzame Dagen tot een succes?

Duurzame Dagen 2011

Zet u zich graag samen met ons in om de duurzaamheid van onze gemeente verder uit te bouwen? Bent u duurzaam bezig, kent u iemand die duurzaam bezig is, of weet u meer over een leuk initiatief? Dan kunt u ons helpen! In de periode van 14 tot en met 23 mei organiseert de gemeente voor de derde keer de Duurzame Dagen.

Dit jaar is het thema: Duurzaamheid en Water. We gaan het duurzaam waterbeheer extra onder de aandacht brengen. Dat is zó belangrijk! Niet alleen om Nederland en onze gemeente te beschermen tegen wateroverlast, maar ook om ervoor te zorgen dat er voldoende en schoon water beschikbaar blijft.

Er gebeurt al veel in onze gemeente. Op een groot aantal plaatsen is het regenwater afgekoppeld van het riool en wordt het in de bodem geïnfiltreerd. Zo wordt wateroverlast op straat voorkomen en wordt de natuurlijke waterhuishouding weer hersteld. Watervervuiling wordt voorkomen door niet langer chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Al deze initiatieven willen we zichtbaar maken en onder de aandacht brengen.

De gemeente is natuurlijk niet de enige die hard bezig is met duurzaamheid en water. Veel inwoners en organisaties infi ltreren het regenwater in hun eigen tuin of gaan op een andere manier duurzaam met water om. Tijdens de Duurzame Dagen gaan we duurzame activiteiten en initiatieven in de schijnwerpers zetten of ondersteunen. Bijvoorbeeld een activiteit op een school, bij u in het bedrijf, in de buurt, of in een wijkcentrum.

Heeft u leuke ideeën en/of wilt u meewerken?

Kent u iemand die iets bijzonders doet op het gebied van water? Bespaart u met uw bedrijf water? Heeft u auto's op waterstof? Heeft u op school een leuk waterproject of andere ideeën? Mail dan naar postbuscommunicatie@heuvelrug.nl. Bellen kan ook met Trees van Dijk, (0343) 56 58 64. Meer over de duurzame dagen vindt u hier.