Rochdale


09 mei 2011
Balkonactie woningcorporaties op Groene Straatdag Amsterdam Centrum

Het voorjaar is erg vroeg dit jaar, en ook door de onverwachte droogte wordt het de hoogste tijd om het balkon gezellig te maken.

In het kader van de Groene Straatdag op 14 mei - die onder meer wordt georganiseerd door stadsdeel Centrum - houden de woningcorporaties Eigen Haard, Rochdale, de Alliantie en De Key een balkonactie op het Marie Altenaarplein (`Wittenburgerplein') achter de Oosterkerk. Doel van de actie is vooral groen, schoon en veilig. Bewoners kunnen bij de kramen van de corporaties terecht voor tips en adviezen om hun balkon op te pimpen of veiliger te maken.

Balkon pimpen
Het plein is een dag lang omgetoverd in een zee van bloemen, planten en diverse kramen. Er is muziek en er zijn diverse kinderactiviteiten. Bewoners kunnen hier terecht voor tips en adviezen om hun balkon op te pimpen of veiliger te maken. Van het verzorgen van zieke planten tot het maken van een mooie plantenbak. Deze balkonactie wordt gezamenlijk door de woningcorporaties georganiseerd, omdat ze op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid in de wijken. Daarvoor krijgen zij hulp van Het huis van de Buurt Oostelijke Binnenstad, diverse medewerkers van Van de Tol Hoveniers, bloemist Rinus die een kraam heeft voor de Oostenburgerkerk, en er is een plantendokter aanwezig.

Moestuin Senegal
De Groene Straatdag begint om 11:00 uur 's ochtends tot 16:00 uur. De actie draagt ook bij aan een goed doel. Van elk plantje van EUR 1,- gaat EUR 0,25 naar de moestuin van Papisto Keita in Senegal. In deze moestuin van 100 vierkante meter werkt Papisto samen met zijn dorpsgenoten ijverig en met plezier aan een grote moestuin. Om de moestuin tot een succes te maken, zijn ze afhankelijk van de benodigde materialen vanuit Nederland. Deze worden onder meer bekostigd met de opbrengst van de Groene Straatdag.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of trolman-aalbersberg@rochdale.nl.