Gemeente Berkelland

van de brandweer Eibergen op zaterdag 14 mei

Bezoek de Open Middag van de brandweer Eibergen op zaterdag 14 mei

Voor iedereen die meer te weten wil komen over de brandweer Eibergen is er op zaterdag 14 mei 2011 van 13.30 tot 17.30 uur een Open Middag.

Brandweer Eibergen

Deze open middag is er voor jong en ouder en geeft je een kijkje in de wereld van de brandweer. Naast informatie over het korps worden er veel verschillende activiteiten gehouden.

Wanneer? zaterdag 14 mei

H Hoe laat? van 13.30 tot 17.30 uur

Waar? Brandweerkazerne aan de Nijverheidsstraat (aan de N18)

Demonstraties in hulpverlening, brandbestrijding en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Kom meer te weten over brandveilig wonen en ervaar zelf het vluchten bij rook. Veel verschillende activiteiten voor kinderen met onder andere Clown Fikkie, waterspelen en ritjes in een brandweerwagen! Bekijk de brandweervoertuigen, de brandweerkazerne en het materieel waar de brandweer mee werkt.

Doe zelf mee

Doe zelf actief mee en ervaar hoe het is om in een voertuig te knippen en een brandje te blussen,En win verschillende prijzen door vragen over brandweer en brandveiligheid juist te beantwoorden! De open middag is ook geschikt voor iedereen die interesse heeft om het korps te komen versterken. Er bestaat volop de mogelijkheid om informatie in te winnen over de functie, opleiding en ons werk. Ga voor informatie naar www.brandweereibergen.nl

Brandweer Eibergen zoekt collega's

brandweer vacature

De brandweer is op zoek naar nieuwe talenten (m/v) die het korps in Eibergen komen versterken. Wij zoeken doorzetters van minimaal 18 jaar oud, die sportief zijn aangelegd en houden van een uitdaging. Het is een voordeel als je ook in Eibergen werkt of op een andere manier overdag veel beschikbaar kunt zijn voor oproepen. De brandweer vervult een belangrijke taak in de hulpverlening. Naast het bestrijden van branden bieden wij hulp bij ongevallen en vele andere situaties waarin mens of dier in nood verkeert.

Je krijgt een opleiding

Je krijgt een gedegen opleiding, als je bent aangenomen. Je wordt in ongeveer anderhalf jaar opgeleid tot Manschap A. Hierbij heb je gemiddeld één avond in de week les. Tijdens deze theorie- en praktijklessen doe je kennis op van de vier kerntaken van de brandweer. Deze kerntaken zijn: brandbestrijding, technische hulpverlening, waterongevallen en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Om je aangeleerde vaardigheden op peil te houden, heb je samen met de andere korpsleden gemiddeld eens per twee weken een oefening. Tijdens je opleiding doe je als stagair bij echte uitrukken al de nodige praktijkervaring op.

Je krijgt een vergoeding

Alle benodigde materialen, zoals kleding, helm en overige uitrusting worden door het korps beschikbaar gesteld. Daarnaast ontvang je een vergoeding voor de tijd die kwijt bent voor het volgen van je opleiding, het oefenen en de uitrukken.

Lijkt het je leuk?

Lijkt het je leuk om samen met ons de strijd aan te gaan? Geef je dan op als brandweervrijwilliger voor het korps in Eibergen. Wil je eerst meer informatie over het werk of ons korps? Kom dan langs op de open middag van zaterdag 14 mei en bekijk onze website www.brandweereibergen.nl . Daarnaast kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze postcommandant Martijn Boeijink, telefoon 06-54323759, e-mail Martijn.Boeijink@brandweereibergen.nl