Gemeente Coevorden


dinsdag 10 mei 2011


Gratis mega-ontbij voor alle inwoners van Coevorden

Coevorden barst van de activiteiten tijdens publieksopening Hof van CoevordenTijdens de feestelijke publieksopening op zaterdag 14 mei barst het centrum van Coevorden van de activiteiten. Het wordt een feest waar alle inwoners van de gemeente van harte welkom zijn. Er zijn onder meer een gratis mega-ontbijt, een huwelijk, kinderhuwelijken, optredens en een markt. Kijk voor het volledige programma op de website: www.coevorden.nl/opening of in de speciale openingskrant die vorige week huis-aan-huis is verspreid in de gemeente.

Optredens
Tijdens de publieksopening worden diverse optredens verzorgd in het centrum van Coevorden.
Klik hier voor een overzicht van de optredens.

Huwelijk
Een bijzonder moment tijdens de publieksopening. Robin Stam en Wendy Middeljans uit Coevorden gaan om 14.00 uur als eerste stel trouwen in de Tuinzaal in het Hof van Coevorden. Deze plechtigheid wordt mede mogelijk gemaakt door: Drukkerij Edoprint, Annechiens Boutique, Bloemengalerie Fleurke, WoltersJuweliers, Grand Café De Heeren van Coevorden, Dimmendaal mode voor de man, Kapsalon Dariush, D.A. Drogisterij Santé en Kees Lieben Fotografie.

Kinderhuwelijken
Kinderhuwelijken? Dat kan toch helemaal niet zult u denken? Dat klopt, maar degemeente maakt voor één dag een uitzondering. Een aantal kinderen trouwt om 15.00 uur met elkaar op het podium op de markt. Voor de grap natuurlijk! Bijzonder is dat Mega Mindy van Plopsa Indoor Coevorden getuige is. Ieder kind ontvangt een foto van het `ja-moment', Wolters Juweliers zorgt voor ringen en Annechiens Boutique stelt voor het superpaar Marten Vaartjes en Dianne Wilms uit Sleen de bruidskleding beschikbaar. Het belooft een vrolijk spektakel te worden!De kinderen die met elkaar `trouwen':
* Twan Anbergen en Iris Dubbink uit Dalen
* Lars Brinks uit Veenoord en Linde Rens uit Stieljeskanaal * Jaron Arends uit Coevorden en Nikki Kok uit Laar * Stef Kok uit Laar en Rowena Timmer uit Coevorden * Hessel van de Krol en Maartje Bartelds uit Oosterhesselen * Gijs Kuipers en Evelien Heijne uit Coevorden * Kas Lamberink en Aniek Wachtmeester uit Coevorden * Hidde Millekamp en Anna Westerling uit Coevorden * Jordy Perdijk en Leyona Lichtendonk uit Coevorden * Lisa Sueters en Tess Steenbergen uit Coevorden * Vincent Supheert en Frederique Oldenbeuving uit Coevorden * Marten Vaartjes en Dianne Wilms uit Sleen

Ouders, buren, kennissen en vrienden zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken!

Gratis vervoer
Om ervoor te zorgen dat alle inwoners van de gemeente naar de publieksopening kunnen komen, stelt Magisch Drenthe in samenwerking met Taxi Kikkert busvervoer beschikbaar. U kunt daar gratis gebruik van maken. Er zijn opstapplaatsen bij de Tourist-Infokantoren in de gemeente.
Klik hier voor de routetijden.

Bij het busvervoer zitten de volgende activiteiten gratis inbegrepen: * openingsactiviteiten gemeentehuis
* mega-ontbijt (9.00 tot 10.00 uur in het centrum van Coevorden) * deelname aan een stadswandeling
* half uur gratis waterfietsen of kanoën bij Aquano kano en waterfietsenverhuur
* ritje in het reuzenrad
* busretour Parkeren

Gezien de verwachte drukte op 14 mei, verzoekt de gemeente bezoekers om met het gratis busvervoer, met het openbaar vervoer, op de fiets of lopend naar het centrum van Coevorden te komen. Parkeren kan op het Bogas-terrein of op parkeerplaats De Pampert.

Officiële opening
De officiële opening van het Hof van Coevorden is op donderdag 12 mei 2011 om 15.30 uur. De openingshandeling bestaat uit het onthullen van het gemeentewapen boven de bezoekersingang van het Hof van Coevorden. De handeling wordt verricht door Erfprins Carl Ferdinand Zu Bentheim und Steinfurt en de Commissaris van de Koningin van Drenthe dhr. Jacques Tichelaar. De openingshandeling wordt muzikaal ondersteund door scholieren van de Parkschool in Coevorden. U bent van harte welkom bij de openingshandeling. Na de openingshandeling gaat in het Hof van Coevorden een programma voor genodigden van start.