Gemeente Ede

woensdag, 11 mei 2011

Provinciale brandweerwedstrijden in Otterlo

Zaterdag 14 mei aanstaande wordt door Brandweer Otterlo in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC), de Provinciale brandweerwedstrijddag georganiseerd. Op die dag zullen tussen 07.30 en 17.00 uur 10 brandweerkorpsen uit de provincie Gelderland gaan strijden om een plaats te bemachtigen voor de Gewestelijke brandweerwedstrijden die later in het seizoen worden gehouden. Op die wedstrijden kan men zich dan weer plaatsen voor de landelijke wedstrijden.

Het gaat in Otterlo om een zogenaamde 112-wedstrijd. Dit betekent dat het bij de deelnemende ploegen niet vantevoren bekend is om welke aard van oefening het gaat: hogedruk, lagedruk of een hulpverlening. De deelnemers worden die dag verwacht op de brandweerkazerne aan de Harskamperweg in Otterlo. Van daaruit worden zij naar de plaats van het incident begeleid waarvan zij op dat moment pas de bijzonderheden te horen krijgen. Het belooft op dit niveau een spannende strijd te worden, waarbij van de deelnemers grote vaardigheden worden verwacht, die getoetst worden aan de opleidingscriteria, zoals die op dit moment gelden.

Meer informatie

Houd de website van Brandweer Otterlo in de gaten voor meer informatie over deze Provinciale brandweerwedstrijden
(www.brandweerotterlo.web-log.nl/) en kom vooral kijken! U kunt zich melden in de brandweerkazerne aan de Harskamperweg 30a in Otterlo.