Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Nationale Molendagen 14 en 15 mei

jaar van de molens 12 mei 2010 - Tijdens de Nationale Molendagen op 14 en 15 mei organiseert Houtzaagmolen de Salamander in Leidschendam extra activiteiten vanwege de feestelijke ingebruikname van de nieuwe houtdroogloods. Op zaterdag 14 mei draait en zaagt de molen, er is muziek en ambachtslieden zullen hout bewerken. Ook is een vijf meter lange unieke expositie van houten kleinmodellen te bewonderen. Een karikatuurtekenaar maakt portretten en voor de kinderen staat een springkussen klaar.
De tekeningen en schilderijen van de scholenwedstrijd Wieken, Wind & Kunst en de schilderworkshop zullen te bewonderen zijn in de nieuwe houtdroogloods. Om 14.00 uur wordt een prijs uitgereikt voor de mooiste kindertekening. Bovendien zijn er tochten met een gezelschapswagen getrokken door paarden.

Een leuke en informatieve folder over de acht molens van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar en molenfietsroutes liggen klaar voor alle bezoekers. Een molenpodcast is te beluisteren en te downloaden via de websites van houtzaagmolenmolen de Salamander en molen de Vlieger, de drie gemeenten, bibliotheek Leidschendam-Voorburg en www.walk2art/daarbijdiemolen.nl.

Ook op zondag 15 mei is Molen de Salamander geopend en geven de vrijwilligers rondleidingen.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Zuid-Holland in het themajaar 2011 `Leve de Molens!' Voor meer informatie: www.levedemolens.nl

Adres Molen de Salamander: Wiek 19 te Leidschendam, te bereiken via de Rijnlandstraat, parkeren in de Zaagmolenstraat. www.molendesalamander.nl

Openingstijden
Op zaterdag 14 mei is de molen geopend van 10.00 tot 16.00 uur en vinden de activiteiten tussen 11.00 uur en ca 16.00 uur plaats.

Op zondagmiddag15 mei is de molen geopend tot 16.00 uur.